241
Potrivit INSSE, in luna mai 2017 faţă de luna aprilie 2017, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la bovine, la porcine, la ovine şi caprine, iar la păsări au crescut. În comparaţie cu luna mai 2016, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la bovine, la porcine, la ovine şi caprine, iar la păsări au crescut, iar la păsări au crescut. Termenul de „carcasă” a) La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului întreg al unui animal sacrificat după îndepărtarea pielii, sângelui şi organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsimi renale şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene). b) La porcine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg sau împărţit în jumătăţi egale de‐a lungul şirei spinării, după sângerare, fără organe interne, păr, copite, limbă, osânză şi diafragmă. c) La ovine şi caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare şi îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene). Rinichii şi grăsimea renală sunt incluse în carcasă. d) La păsări, greutatea în carcasă înseamnă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf şi organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă) şi fără cap, gât şi gheare. Greutatea medie în carcasă: reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă şi numărul de animale sau păsări sacrificate.