Ferma

241

INSSE: Producția de carne și sacrificările la 31 mai (Infografic)

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit INSSE, in luna mai 2017 faţă de luna aprilie 2017, numărul sacrificărilor şi greutatea  în carcasă a acestora au  scăzut la bovine, la porcine, la ovine  şi caprine, iar la  păsări au crescut.    În comparaţie cu luna mai 2016, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă  a  acestora  au  scăzut la  bovine, la  porcine, la  ovine  şi  caprine, iar la  păsări  au  crescut, iar la  păsări  au  crescut.   Termenul de „carcasă”   a) La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului întreg al unui animal sacrificat după  îndepărtarea  pielii,  sângelui  şi  organelor interne,  fără  cap,  uger,  coadă, grăsimi  renale  şi  picioare  (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene).   b)  La  porcine,  greutatea  în  carcasă  reprezintă  greutatea  corpului  animalului  sacrificat,  întreg  sau  împărţit  în  jumătăţi  egale  de‐a  lungul  şirei  spinării,  după  sângerare,  fără  organe  interne,    păr,  copite, limbă, osânză şi diafragmă.   c) La ovine şi caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după  sângerare  şi  îndepărtarea  pielii,  fără  organe  interne,  fără  cap  şi  picioare  (separate  la  nivelul  articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene). Rinichii şi grăsimea renală sunt incluse în carcasă.   d) La păsări, greutatea în carcasă înseamnă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi,  puf şi organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă) şi fără cap, gât şi gheare.   Greutatea medie în  carcasă:  reprezintă  raportul  dintre  greutatea  în  carcasă  şi  numărul  de animale sau păsări sacrificate.  

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2