Ferma

176

A apărut o nouă rasă: Vaca de lapte eficientă climatic!

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Un nou proiect de cercetare va analiza modul de reducere a emisiilor de metan al bovinelor, prin intermediul unor formule inovatoare de nutriţie. Proiectul este derulat de cercetători de la Universitatea Aarhus din Danemarca.

Potrivit unui comunicat de presă al acestei instituţii, noul proiect de cercetare, condus de Departamentul de Știință a Animalelor, se bazează pe o serie de domenii esențiale, inclusiv:

Hrănire

Metabolismul rumenului

Fenotipuri

Metode de măsurare și evaluare

Evaluări ale efectelor

Eficienţă climatică

Pentru a îndeplini obiectivele naționale de reducere a emisiilor totale de gaze agricole cu efect de seră și pentru a menține o producție agricolă competitivă în Danemarca, producția de lapte şi lactate trebuie să fie mai eficientă din punct de vedere climatic.

Acest proiect este susținut de fondul climatic al Ministerului Mediului și Alimentației din Danemarca.

Aditivi pentru furaje

Efectul aditivilor existenți va fi studiat și, în cooperare cu industria, va începe dezvoltarea de noi aditivi, care pot juca un rol major în reducerea producției de metan a vacilor, fără a afecta sănătatea animalului și calitatea laptelui .

Cercetătorii trebuie să identifice vacile care au o pierdere mică de metan. „Este cunoscut faptul că producția de metan variază semnificativ între animale.

“Cu toate acestea, nu s-a precizat deocamdată care dintre calitățile fizice, fiziologice și microbiene pot distinge vaca eficientă din punct de vedere climatic, de vaca mai puțin eficientă”, a spus profesorul Peter Lund, șeful proiectului, Departamentul de Științe ale Animalelor, Universitatea Aarhus.

Astfel, scopul este de a defini calitățile fenotipice (adică acele calități exprimate prin aspect și fiziologie), care caracterizează vaca de lapte eficientă climatic.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2