Tehnologii

333

Acoperire inovatoare din subproduse agricole pentru ambalaje bio-circulare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit unui comunicat transmis redacției Meat.Milk., Mondi, un lider global în ambalaje și hârtie durabile, colaborează cu ingineri avansați de biomateriale fără urme pentru a dezvolta o nouă soluție de acoperire bazată pe produse secundare din industria agricolă.

Această soluție inovatoare de acoperire bio-circulară este prima de acest fel și va putea înlocui acoperirea din plastic utilizată în mod tradițional.

Există o cerere din ce în ce mai mare pentru alternative de plastic în soluțiile de ambalare, iar această nouă acoperire va răspunde direct cererii:

realizată din materiale regenerabile pe bază de plante, și anume reziduuri din industria agricolă, elimină nevoia de materii prime fosile.

Evaluarea consecințelor ciclului de viață a traceless a arătat că furnizarea de material traceless® pe piață duce la economii generale de gaze cu efect de seră de 76% de la aprovizionare până la eliminare, dacă materialul este utilizat ca înlocuitor pentru PET-ul virgin.

Dacă se ia în considerare doar faza de producție și eliminare, aceste economii se ridică la 95%. De asemenea, materialul este certificat compostabil acasă de DIN CERTCO conform NF T51-800.

Lucrarea comună a Mondi și traceless la acest produs a început în 2021 și a reunit expertiza de vârf la nivel mondial: cunoștințele Mondi în soluțiile de acoperire și ambalare a hârtiei și expertiza Traceless pentru soluții de materiale bazate pe polimeri naturali.

Granulele de acoperire sunt produse în instalația pilot fără urme și sunt aplicate pe hârtie kraft Mondi în centrul de cercetare și dezvoltare Mondi pentru testarea ulterioară a hârtiei acoperite în laboratoarele companiei. Ulterior, producția la scară industrială va avea loc într-o fabrică desemnată din Hamburg.

Diverse produse necesită bariere diferite în ambalajul lor, iar soluția de hârtie kraft acoperită este testată temeinic pentru diferite scopuri de ambalare, pentru a se asigura că poate fi utilizată pe diferite piețe finale: testele aprofundate au confirmat că hârtia kraft acoperită cu traceless® poate rezista apă, oxigen și grăsime, oferind în același timp abilități bune de imprimare pentru diferiți clienți.

 În același timp, scopul este de a dezvolta o soluție care să fie și reciclabilă în fluxurile de reciclare existente în întreaga Europă.

În prezent, proprietățile învelișului pe bază de bio sunt optimizate în continuare, ajustând soluția pentru a o face potrivită pentru diferite aplicații de ambalare pentru diverse piețe finale, cum ar fi comerțul electronic, alimente congelate, alimente grase și negrase.

Scopul este de a obține o soluție de ambalare care poate fi scalată pentru o serie de industrii diferite și care să reducă semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră pe tot parcursul ciclului de viață al ambalajului.

Marko Schuster, COO Functional Paper and Films la Mondi, spune: „Ne uităm mereu la următorii pași în crearea unui ambalaj cu adevărat circular, urmând cerințele clienților noștri, precum și propriul nostru spirit inovator.

 Acesta este un exemplu fantastic al modului în care putem combina forțele noastre de cercetare și dezvoltare pentru a fi cu un pas înainte în jocul ambalajelor durabile, contribuind la o economie circulară.”

Anne Lamp, CEO și co-fondator Traceless adaugă:

„Misiunea noastră este să facem istorie a poluării și a deșeurilor prin utilizarea materialelor care au un impact pozitiv.

Călătoria de până acum a fost captivantă și perspicace, învățându-ne lecții valoroase pentru a ne asigura că ambalajul nostru oferă o protecție excelentă. Lucrând cu Mondi - echipa sa, mașinile sale și produsele și procesele sale - ne adaptăm expertiza existentă în biomateriale inovatoare pentru a reduce acoperirile de barieră din plastic în ambalaje.

Scopul este de a crea un produs cu adevărat potrivit pentru uz, care să funcționeze pentru o gamă cât mai largă de aplicații și industrii.” (Foto: Mondi)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2