Tehnologii

142

Acuratete si rapiditate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Daca automatizarea proceselor din unitatile de productie sau procesare a carnii este un punct cheie pentru orice business care isi doreste profitabilitatea, rapiditatea si acuratetea efectuarii acestor procese sunt alte aspecte pe care managerii ar trebui sa le aiba in vedere.

• Taietor pentru carne de pui Tabletop Poultry Cutting Machine este un utilaj destinat cu precadere procesatorilor de carne de pasare, insa se descurca la fel de bine si in cazul carnii de iepure, de rata sau de peste. Utilajul are o lama speciala cu diametrul de 23 de centimetri, pusa in miscare cu ajutorul unui sistem electric. Tabletop Poultry Cutting Machine este confectionat din otel inoxidabil, are o greutate neta de aproximativ 35 kilograme, iar volumul de carne taiata poate fi ajustat in functie de necesitate, fiind astfel pretabil si pentru unitati mici, dar si pentru cele mai mari. Kit-ul utiliajului este prevazut cu un dispozitiv pentru ascutirea cutitului. • Fierastrau electric Taierea oaselor mari ar putea reprezenta o problema pe care tehnologia moderna este pregatita sa o rezolve. Fierastraul electric 151 Beef Splitting Saw este potrivit pentru unitatile de procesare, indiferent de dimensiune. Fierastraul cu lama din otel inoxidabil este prevazut cu tehnologia Cleaver Action, oferind astfel posibilitatea executarii cu acuratete a taieturilor, evitand astfel formarea resturilor de os, care ar putea afecta calitatea prdusului finit. Lama poate fi reascutita, pentru a prelungi durata de viata. • Tocator Tocatorul electric H.P. 1 are atasate 12 tocatoare si poate procesa aproximativ 4-5 kilograme de carne pe minut. Utilajul, imbracat in carcasa de aluminiu, are un cutit actionat de un piston si poate fi folosit pentru bucati mici de carne, cu sau fara os. Utilajul este prevazut cu o tasta de siguranta, care are rolul de a impiedica folosirea acestuia de persoane neautorizate, evitandu-se astfel accidentele sau pierderile. • Hartie pentru hamburger Pentru pastrarea formei alimentelor, fie ca urmeaza sa fie ambalate, fie ca urmeaza sa fie prezentate cu o ocazie anume, dar si pentru mentinerea portiilor in cazul preparatelor din carne, companiile pot apela la foile de hartie Weston Patty Paper. Foitele sunt tratate cu substante speciale si sunt cerate, astfel incat sa nu permita trecerea lichidelor si lipirea alimentelor proaspete. Aceste foite sunt recomandate in cazul hamburgerilor, al portiilor proaspete pentru friptura, dar si pentru branza sau alte aliemente. Un set contine 1,000 de foite si are dimesiunile 14x14 cm. • Feliator pentru carne congelata Automatic Frozen Meat Slicer este recomandat restaurantelor, macelariilor, unitatilor mici de procesare a carnii etc. Utilajul este potrivit pentru felierea bucatilor de carne inghetate fara os sau pentru fructe de mare si are o capacitate de 40-60 de bucati pe minut. Automatic Frozen Meat Slicer este confectionat din aluminiu si otel inoxidabil, functioneaza cu ajutorul unui motor Toshiba si este dotat cu cutite Zico, produse in Germania. Cutitul are un diametru de 38 de centimetri. • Roboti pentru ambalare Automatizarea ambalarii ofera economii financiare si de timp in cadrul unui procesator de carne. In acest caz, robotii care sorteaza si asaza produsele pentru ambalare se dovedesc o investitie inspirata, avand in vedere rata de amortizare a investitiei. Intelligent Portion Loading Robot (IPL Robot) poate fi folosit in ambalarea carnii proaspete sau congelate, cu sau fara os, intr-una sau mai multe bucati. Carnea este selectata de la zona de feliere si plasata direct in tavitele pregatite pentru ambalare. Avantajul unui astfel de robot este ca poate face o selectie in functie de forma, pastrand astfel estetica ambalajului, dar poate tine in acelasi timp cont si de continutul de grasime din feliile pentru amabalare. Volumul productiei poate fi ajustat in functie de necesitatea fiecarei unitati, insa utilajul dispune de sase capete de sortare si plasare pentru ambalare a produselor.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2