Ferma

534

Aditivi furajeri din coji de cartofi și cerealele de bere

autor

MeetMilk.ro

distribuie

AllAboutFeed notează că un grup de oameni de știință de la Universitatea Agrară de Stat din Trans-Uralii de Nord a dezvăluit detaliile unui studiu care vizează conceperea aditivilor furajeri din coji de cartofi și cereale de bere.

Un supliment alimentar proteic

Cercetătorii au susținut că au dezvoltat o formulă pentru un supliment alimentar proteic complet bazat pe cereale de bere și un supliment energetic din coji de cartofi.

Testele preliminare au arătat că noii aditivi pentru hrana animalelor ar avea un impact pozitiv asupra sănătății animalelor și a performanței producției. În special, productivitatea efectivului de lactate cu utilizarea aditivilor proteici și energetici crește cu 6-10%, au estimat oamenii de știință.

„Boabele de bere sunt lipsite de aminoacizi, dar există multe alte substanțe utile care ajută la creșterea producției de lapte, la creșterea conținutului de proteine și grăsimi din lapte, la reducerea acidității și la păstrarea gustului”, a spus Georgy Yarmots, unul dintre autorii studiului. adăugând că există o bază suficientă de resurse pentru a stabili rapid producția industrială a aditivilor furajeri.

Asigurați-vă autosuficiența

„În regiunea Tyumen, cerealele de bere și aditivii furajeri pe baza acestuia nu sunt produse. Între timp, una dintre cele mai mari întreprinderi locale utilizează aproximativ 15 tone de cereale zilnic, așa că cu siguranță nu vor fi probleme cu materiile prime.

În plus, având producție proprie, va fi posibil să se abandoneze complet achiziția de aditivi pentru hrana animalelor în străinătate”, a adăugat Yarmots.

Oamenii de știință au dezvoltat, de asemenea, o metodă de procesare a prăjiturii de cartofi prin hidrobarotermă. Ca urmare, conținutul de carbohidrați din amestec crește cu 150%.

Materiile prime decontaminate și uscate pot fi folosite în forma lor pură ca hrană pentru animale și utilizate pentru prelucrare ulterioară, îmbogățite cu vitamine, minerale și oligoelemente pentru a obține un supliment alimentar complet. Autorii studiului caută deja un site pentru a-și încerca tehnologiile.

Prelucrarea deșeurilor din industria furajelor

„Există o oportunitate de a înființa o întreprindere mică pentru procesarea deșeurilor din industria alimentară într-una dintre sediile fermei de formare și experimentale la Universitate”, a dezvăluit Yarmots. „Veți avea nevoie de o cameră hidrobarotermală și un uscător.

În decurs de un an și jumătate, intenționăm să obținem un aditiv pentru furaje din cerealele de bere, să-i dovedim eficacitatea și apoi să ne concentrăm pe un aditiv din făina de cartofi.”

Ca alternativă, oamenii de știință au spus că ar putea ajuta o companie agricolă să stabilească producția internă de aditivi pentru hrana animalelor.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2