Ferma

235

AFIR a validat prima finanțare a unui abator de mici dimensiuni

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), informează că a validat, în data de 14.10.2020, prima cerere de finațare depusă prin submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în prelucrarea/ comercializarea și/ sau dezvoltarea de produse Agricole – Sector investiții în abatoare de capacitate mică în zona montană”.

Proiectul cu titlul ”Dezvoltarea Cooperativei Agricole pentru colectarea, procesarea și comercializarea produselor agricole prin punct de sacrificare, carmangerie” a fost depus de Cooperativa Agricolă Munții Dornelor din comuna Coșna, satul Valea Bancului, județul Suceava și are drept scop înființarea unei unități de producție a cărnii, unitate compusă din: punct de sacrificare pentru bovine, porcine și ovine/caprine, sală de tranșare și fabricație de produse din carne. Practic, se dorește a fi un atelier de carmangerie tradițională cu punct de sacrificare.

După o lungă perioadă de timp de stagnare și chiar regres, în prezent activitatea de producție a produselor din carne autohtone se află pe un trend ascendent la nivel național, acest trend fiind impulsionat de tendința de creștere a consumului de produse alimentare autohtone în detrimentul produselor provenite din import.

AFIR primește în continuare cereri de finanțare pentru realizarea abatoarelor de capacitate mică în zona montană, până pe data de 31.12.2020.

Fondurile totale care sunt la dispoziția fermierilor sunt de aproximativ 12 milioane de euro, iar rata sprijinului public nerambursabil va fi de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri și grupuri de producători/cooperative/societăți cooperative și 40% pentru alte întreprinderi și nu va depăși 300.000 euro/proiect.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2