„Revenirea preţurilor principalelor resurse la niveluri mai rezonabile a ajutat şi ea. Vânzările de carne de pui au crescut faţă de anul precedent în principal datorită creşterii ponderii sortimentelor cu valoare adăugată mare“, a spus Grigore Horoi, preşedintele procesatorului de carne din Bacău. Principalul pilon al grupului Agricola rămâne divizia de procesare a cărnii de pasăre, segment care a acoperit anul trecut 58% din totalul rulajelor la nivel de grup. Agricola International, divizia de procesare a cărnii de pasăre, a încheiat anul cu afaceri de 81 milioane de euro, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, plusul venind aproape în mod egal din creşterile atât în volum, cât şi în valoare. Agricola Bacău concurează pe piaţa locală a cărnii cu alte companii antreprenoriale precum Transavia, CrisTim, Caroli Foods Group sau Angst. Dintre succesele de anul trecut ale companiei băcăoane, reamintim acordarea de către Maîtres Cuisiniers – Franța, Académie Culinaire de France, Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, Federazione Italiana Cuochi, Jeunes Restaurateurs d’Europe, Associaciones des Cocineros de España, World Master Chefs Society, Verband der Köche Deutschlands Association de la Sommellerie Internationale (ASI) pentru băuturi, a Calificativului ”Gust remarcabil” și două stele iTQi, pentru Puiul Fericit AGRICOLA. Similar cu celebrul ghid Michelin de gastronomie, International Taste & Quality Institute nu organizează un concurs, ci recompenseaza produse pe baza meritelor acestora. Numai produselor care au primit un punctaj mai mare de 70% li se va acorda un “Premiu pentru Gust Superior” și, respectiv una, două sau trei stele aurii.