Alfredo Seafood, marcă deținută de Romfood Trading, unul dintre principalii importatori şi distribuitori de produse din peşte şi fructe de mare din România, a lansat gama de pește de lux, prezentă la rafturi în marile lanțuri de retail începând cu luna noiembrie. Gama de pește de lux este formată din trei tipuri de pește sălbatic, de o calitate deosebită: rondelele de somon de Alaska, fileurile de cod de Atlantic și fileurile de șalău african. Peștii sunt sălbatici, iar calitatea cărnii lor este una deosebită, cu o textură și savoare speciale. Peștele sălbatic de apă sărată este cel mai bun pește din punct de vedere calitativ, datorită faptului că nutrienții, vitaminele și oligoelementele conținute de aceștia sunt în cea mai nealterată formă. Aici se încadrează Somonul de Alaska și Codul de Atlantic. Pe de alta parte, șalăul pescuit în lacul Victoria este un pește de apă dulce, dar este un produs foarte apreciat de români datorită asemănării cu șalăul de Dunăre, pește cu carne albă și fără oase, produs care în România se mai prinde doar foarte rar. Elementul comun la aceste trei tipuri de pești este faptul că sunt sălbatici (de captură), iar carnea lor este superioară tuturor celorlalte soiuri crescute în sistem intensiv (acvacultură), chiar și a peștelui de acvacultură crescut în condiții bio. Imediat după ce sunt pescuiți, peștii sunt procesați în doar câteva ore, uneori chiar direct la bordul pescadorului (“frozen on board”), iar apoi transportați pe rute maritime și terestre, în așa fel încât să ajungă la depozitele Alfredo Seafood în cel mai scurt timp. Produsele obținute astfel poartă denumirea de “proaspăt-congelate” (“fresh-frozen”). Ele rămân la raft, pentru a fi cumpărate, între o lună și trei luni din momentul congelării, ceea ce le deosebește de multe dintre preparatele congelate ce se găsesc pe piață la ora actuală. Un produs poate fi consumat timp de 24 de luni de când a fost congelat, iar multe preparate sunt păstrate la raft până la finalul acestei perioade. “Cel mai important lucru pentru noi a fost și va rămâne să aducem pe mesele românilor pește și fructe de mare de cea mai bună calitate. După peștele ultra-proaspăt, lansat luna trecută, lansăm acum echivalentul său de calitate în categoria preparatelor congelate: gama de lux! Consumatorii au o anumită reținere când vine vorba despre produsele congelate. Dar sunt anumite tipuri de pești, de o calitate excepțională, cum sunt codul de Atlantic, somonul de Alaska sau șalăul provenit din Africa de Est care nu pot fi aduși de la asemenea distanță fără a fi în prealabil congelați. Metoda congelării pe vas de către profesioniști este cea mai bună modalitate prin care putem să beneficiem de carnea unor soiuri excelente, preponderent de apă sărată, păstrându-le nutrienții în cea mai bună formă”, a explicat Mihai Cristian Dărmănescu, Director General Romfood Trading. Peștele din nou-lansata gamă de lux a Alfredo Seafood provine din 5 țări aflate pe 4 continente diferite: codul provine din Islanda și Rusia, somonul din Alaska, iar șalăul din Tanzania și Uganda. Actualmente, Alfredo este singurul brand de pe piața românească care reunește toate aceste trei produse de top într-o singură gamă. Printre avantajele produselor congelate pe vas din gama de lux, se numără: Produsele din categoria “proaspăt-congelate” nu au glazură (glazura este stratul de gheață care poate acoperi produsul congelat; variază de la 1% - 5%, până la situația nedorită în care cântărește un procent semnificativ din masa întregului produs); Se pregătesc extrem de ușor, fiind “gata de gătit” (“ready to cook”): se decongelează și se trec printr-un jet de apă rece, iar apoi nu mai necesită nicio altă operațiune înainte de preparare; Congelarea rapidă, la temperaturi între -40 și -60 de grade, care se practică în aceste cazuri, ajută la mai buna păstrare a vitaminelor și nutrienților, față de congelarea lentă. În general consumatorii au tendința să cumpere produsele și să le congeleze acasă, această procedură purtând numele de congelare lentă; Soiurile de pește sunt printre cele mai bune din lume, iar oligoelementele și vitaminele, în special acizii grași Omega 3 și Omega 6, se regăsesc în carnea lor, în cantități foarte mari. În momentul de față produsele Alfredo Seafood din gama de lux pot fi găsite deja în marile lanțuri de retail prezente în România, după cum urmează: fileul de cod de Atlantic poate fi achiziționat din Cora, fileul de șalău se află pe rafturile din Cora, Auchan, Carrefour, Mega Image și Billa, iar rondelele de somon din Alaska pot fi cumpărate din Cora, Kaufland, Carrefour și Billa. ### Romfood Trading este unul dintre principalii importatori şi distribuitori de produse din peşte şi fructe de mare din România. Comercializarea produselor se face prin brandul Alfredo Seafood (www.alfredoseafood.ro), brand creat de Mihai Cristian Dărmănescu şi Daniel Florin Nistor şi lansat în anul 2013. Datorită experienţei şi relaţiilor internaţionale cu marii producători de peşte din lume, dar şi al celor trei linii de procesare și ambalare automatizate şi de înaltă productivitate din cele două fabrici din Constanța şi Bucureşti, produsele cu marca Alfredo Seafood sunt distribuite atât în cele mai importate lanţuri de hypermarketuri şi supermaketuri din ţară, precum Kaufland, Carrefour, Mega Image, Metro, Billa, Cora, Penny etc., cât şi în peste 300 de magazine de comerţ tradiţional.