Ferma

228

Alge marine pentru hrana animalelor din fermă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cererea crescândă de proteine ​​animale de către populația mondială în creștere intensifică explorarea surselor noi de furaje. Un studiu efectuat de specialiștii olandezi a evaluat valoarea nutrițională a 6 specii de alge marine intacte colectate de pe coasta Irlandei, Scoției și Franței ca ingredient pentru hrana animalelor.

Obiective

S-au determinat compoziția nutrienților, digestibilitatea in vitro și producția de gaze in vitro care simulează fermentarea rumenului.

Extinderea producției de biomasă marină prin recoltarea sălbatică și cultivarea pe scară largă a algelor ar putea contribui în mod semnificativ la producerea de biomasă pentru furaje, precum și pentru hrană. Avantajele producției de alge marine sunt utilizarea sării în locul apei dulci, a mării în loc de producția arabilă și a productivității ridicate în ceea ce privește biomasa produsă pe unitate de suprafață.

Compoziția chimică a 13 eșantioane diferite de 6 specii de alge marine clasificate ca alge maronii, roșii și verzi prezintă variații mari între și, de asemenea, în cadrul speciilor, în funcție de, de exemplu, sezonul recoltării, caracteristicile geografice și factorii de mediu.

Scopul acestui studiu a fost de a evalua valoarea nutritivă și variația valorii nutritive a algelor intacte obținute din apele de coastă din nord-vestul Europei ca sursă de nutrienți macro, pentru aplicare în hrana animalelor.

Cele 6 specii de alge marine au fost speciile brune de Saccharina latissima, Laminaria digitata și Ascophyllum nodossum, speciile roșii Palmaria palmata și Chondrus crispus și speciile verzi Ulva lactuca.

Conținut variabil de nutrienți

Conținutul de nutrienți (g / kg substanță uscată), atât între specii, cât și în interiorul acestora, a fost foarte variabil, variind de la 45-248 pentru proteina brută, 351-691 pentru polizaharide care nu sunt amidon și 173-445 pentru cenușă.

În general, algele brune au avut cel mai mare conținut de polizaharide non-amidon, în timp ce eșantioanele de alge marine roșii și verzi au avut un conținut de aminoacizi de până la 265 g / kg substanță uscată. Toate probele au avut o fracțiune substanțială de azot neproteic, variind de la 0,12-0,29 de azot.

Fracțiunile de fibre ale algelor brune au prezentat proprietăți diferite față de plantele de la sol, așa cum este ilustrat de o fibră de detergent neutră analizată mai mică decât conținutul de fibre de detergent acid. Materia organică ileală și digestibilitatea azotului, precum și digestibilitatea totală a materiei organice ale tractului au fost mai mici pentru toate algele marine comparativ cu făina de soia.

S. latissima, L digitata, P. palmata și U. lactuca au avut o producție maximă de gaz mai mare decât lucerna, dar mai mică decât pulpa de sfeclă de zahăr.

Rezultate

Pe baza conținutului de proteine ​​și a modelului de aminoacizi, P. palmata și U. lactuca intacte ar fi o sursă de proteine ​​valoroasă pentru animalele de fermă, cu polizaharide non-amidon și conținut ridicat de azot neproteic și o digestibilitate scăzută in vitro potențial utilizarea lor ca ingredient furajer pentru speciile monogastrice.

Fermentabilitatea L. digitata, S. latissima și P. palmata indică faptul că aceste alge marine intacte pot avea o valoare nutrițională mai mare la rumegătoare. Conținutul ridicat de cenușă din toate speciile de alge împiedică utilizarea algelor intacte atât pentru rumegătoare, cât și pentru monogastrice.

Extracția proteinelor și a altor componente favorabile, în timp ce reduce conținutul de cenușă, pare un pas important către includerea algelor marine în dietele animalelor.

Notă: Acest studiu, care a fost publicat pe Science Direct, și a fost realizat de P. Biller, L. Stokvis, M.M. van Krimpen, P.G. van Wikselaar și J.W. Con la Wageningen University & Research, Wageningen Zootehnie Research, precum și la Wageningen University & Research, Animal Nutrition Group din Wageningen, Olanda.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2