Lipicioasă şi cu mucegai, aşa arată carnea găsită de inspectorii Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) în unele magazine din Piaţa Sudului. “Produse nedepozitate corespunzător: temperaturile date de către producători, de 0-4 grade, erau ţinute la 20 de grade. Am găsit mucegai pe carne, am găsit şi o măcelărie unde se fabricau sau unde se făceau cârnaţii în condiţii improprii. Acolo am închis unitatea”, spune Marius Dunca, preşedintele ANPC. În hala de lactate, brânza se stricase. Nici nu e de mirare, pentru că vitrinele frigorifice erau setate la o temperatură de aproape 10 ori mai mare decât ar fi trebuit în această perioadă. Cu toate reproşurile inspectorilor, vânzătorii continuă să-şi laude marfa, iar unul chiar a mâncat din brânza stricată. Trei comercianţi au primit amenzi în valoare totală de 19.000 de lei, iar 137 de kilograme de mâncare au fost aruncate la gunoi. Alte 17 kilograme au fost trimise la reetichetare