201
ANSVSA transmite că, în cursul lunii iunie 2016, la nivelul fiecărei DSVSA judeţene s-au constituit echipe de inspectori care desfăşoară controale oficiale în unităţile din sectorul cărnii de pasăre, pe întregul lanţ alimentar. Aceste controale oficiale sunt organizate cu scopul verificării modului de respectare a condiţiilor sanitare veterinare referitoare la producerea cărnii proaspete, a cărnii tocate şi a cărnii preparate de pasăre, destinate comercializării către consumatorul final, precum şi a cărnii separate mecanic de pasăre. Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor verifică abatoare, centre de sacrificare păsări la nivelul fermelor sau al exploataţiilor, unităţi de tranşare şi unităţi care desfăşoară activităţi de producere a cărnii tocate, a cărnii preparate şi a cărnii de pasăre separate mecanic. Rezultatele acestor controale vor fi raportate de Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor la ANSVSA şi vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice. (Serviciul Comunicare)