Stiri

140

ANSVSA: E-coli, identificată în 69 de probe de carne și lactate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

(Comunicat) Potrivit raportului ANSVSA întocmit conform Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16.05.2016 – 30.12.2016, în cadrul acestui Plan au fost prelevate şi analizate un număr de 1.484 probe, din următoarele categorii de produse: carne și produse din carne (sanitaţie carcasă ovine, sanitaţie carcasă bovină, carne tocată vită, carne de pui, pulpă de vită, mici amestec porc cu vită, cârnaţi vită, carne tocată mânzat, cârnaţi, şnitel mânzat, hamburger vită....); lapte şi produse din lapte (lapte crud vacă, smântână pasteurizată, caşcaval afumat, caş bovină, telemea din lapte de vacă, brânză telemea, caşcaval afumat)   Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte.   Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au prelevat probe, conform planificării, din Bucureşti şi toate judeţele tării. În perioada menţionată, buletinele de analiză au confirmat prezenţa Escherichiei Coli verotoxigenă la 69 de  probe prelevate din:  

  • lapte crud bovină, fermă, județ Alba;
  • proba sanitaţie carcasă ovină, abator, județ Maramureş;
  • proba sanitaţie carcasă ovină, abator, județ Maramureş;
  • proba sanitaţie carcasă bovină, abator, județ Călăraşi;
  • mici vită oaie, hypermarket, judeţ Teleorman;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, județ Buzău;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, județ Buzău;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, județ Timiş;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, județ Timiş;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, județ Timiş;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, județ Timiş;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, judeţ Sibiu;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, judeţ Sibiu;
  • probă din cârnaţi Pleşcoi uscaţi Valmar, județ Mureş;
  • probă din pastă de mici, hypermarket, judeţ Gorj;
  • probă din pasta de mici vită oaie, supermarket, județ Caras Severin;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, judeţ Bistrita Nasaud;
  • probă din pastrama din piept de oaie, hipermarket, judeţ Braşov;
  • probă din carne vită, măcelărie, județ Bucureşti;
  • probă sanitaţie carcasă bovină, abator, județ Cluj;
  • probă din pastă de mici vită porc, carmangerie, judeţ Bucureşti;
  • probă din produsul brânză de vaci, centru prelucrare lapte integrat, judeţ Ialomiţa;
  • probă sanitaţie carcasă de ovină, abator, judeţ Vâlcea;
  • probă sanitatie carcasă de ovină, abator, judeţ Vâlcea;
  • probă sanitaţie carcasă de ovină, abator, judeţ Vâlcea;
  • probă sanitaţie carcasă de bovină, abator, judeţ Suceava;
  • carne tocată vită, magazin alimentar, judeţ Tulcea;
  • cârnaţi amestec subţiri, magazin alimentar, judeţ Tulcea;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator judeţ Sibiu;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator judeţ Sibiu;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator judeţ Sibiu;
  • probă recoltată din produsul pasta de mici speciala, restaurant, județ Caras Severin;
  • probă recoltată din sanitaţia carcasei de ovină, abator, județ Bistrița Nasăud;
  • probă recoltată din sanitaţia carcasei de ovină, abator, judeţ Bistrița Nasăud;
  • probă recoltată din produsul telemea oaie, județ Olt;
  • probă recoltată din lapte crud bovina, ferma, județ Prahova;
  • probă recoltată din produsul mici vită oaie, restaurant, județ Giurgiu;
  • probă recoltată din produsul caș proaspăt, centru prelucrare lapte, județ Vaslui;
  • probă recoltată din produsul carne tocată vită, carmangerie, județ Iași;
  • probă recoltata de pe suprafata carcasei de ovine (teste de sanitatie), abator, județ Timiș.
  • probă recoltată din produsul carnati carne vita oaie, supermarket, județ Dambovița;
  • probă recoltată din produsul lapte crud vaca, ferma, județ Dolj;
  • probă recoltata din produsul mici vita porc, carmangerie, județ Maramureș;
  • probă rezultată de pe suprafata carcasei de ovine (test de sanitație), abator, județ Maramures;
  • probă rezultată de pe suprafata carcasei de ovine (test de sanitație), abator, județ Maramures;
  • probă recoltată din produsul carne tocata vita, supermarket, județ Gorj;
  • 3 probe recoltate de pe suprafata carcasei de ovine (test de sanitație), abator, județ Vâlcea;
  • 3 probe recoltate de pe suprafata carcasei de ovine (test de sanitație), abator, județ Sibiu;
  • 3 probe recoltate de pe suprafata carcasei de ovine (test de sanitație), abator, județ Timis;
  • probă recoltată din produsul carne porc vita, supermarket, județ Vâlcea;
  • probă recoltată din produsul pasta de mici refrigerati, carmangerie, judet Teleorman;
  • probă recoltată din produsul cascaval, magazin alimentar, judet Teleorman;
  • 3 probe recoltate de pe suprafața carcasei de ovine (test de sanitație), abator, județ Bistrița Năsăud;
  • probă recoltată de pe suprafața carcasei de ovine (test de sanitație), abator, județ Buzău;
  • probă recoltată din produsul mici porc vita, supermarket, județ Tulcea;
  • probă recoltată din produsul pasta de mici, carmangerie, Bucuresti;
  • probă recoltată de pe suprafata carcasei de ovine (test de sanitație), abator, județ Buzău.
  • probă recoltată din produsul hamburger, supermarket, judet Gorj;
  • probă recoltată din produsul pasta de mici vita oaie, supermarket, judet Iași;
  • probă recoltată de pe suprafata carcasei de ovine (test de sanitație), abator, județ Timiș;
  • probă recoltată din produsul carne tocata vita, supermarket, judet Timiș.

  Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, au efectuat controale oficiale la unităţile în care s-a depistat şi comercializat produsele incriminate şi au dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control. Toate măsurile, întreprinse de către inspectorii sanitari veterinari în aceste cazuri, au fost făcute publice și postate pe pagina de web a fiecărei Direcții. *Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă, care a fost demarat în data de 16 mai şi se va desfăşura până pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea şi analizarea de probe prelevate de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată şi din laptele crud şi produsele din lapte crud.Serviciul Comunicare ANSVSA

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2