Raportul anual al Sistemului de Alertă Rapidă pentru alimente și furaje al UE (RASFF) a relevat o creștere de 25% la modificările de produse alimentare sau riscuri pentru sănătate, față de anul anterior, acesta fiind reprezentat de existența salmonellei la păsările de curte. Raportul a arătat că numărul de cazuriu cu salmonella la păsrile din UE, precum și în zona europeană a liberuluischimb(AELS) în Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, a rămas ridicat în 2014, la 167 de cazuri, deși în scădere față de 2013, când s-au înregistrat 193 de cazuri, potrivit GlobalMeatNews.com Între timp, cazurile de prezență a salmonellei în materiile prime pentru furaje, au fost de 134 și 49 de cazuri s-au înregistrat și în hrana animalelor de companie. Raportul recomandă ca fermele agricole să se asigure că hrna lor este ....liberă de salmonella. Raportul anual a mai subliniat că Franța și Germania păreau să aibă o problemă semnificativă, cu 22 de cazuri de contaminare cu produse alimentare și furaje, depistate înFranța, în 2014, iar în Germania, cu 19 cazuri. Datele publicate în același raport arată că produsele din carne de pasăre rămân sursa majoră a UE de contaminare cu E.coli, fiind înregistrate 64de cazuri, în 2014! Raportul a mai evidențiat că modul rapid de propagare transfrontalieră reamintește de potențialul mortal de contaminare a intoxicării alimentare. De exemplu, focarul din aprilie 2014, de listeria, depistat în Danemarca, la cârnații de miel. Efectuarea testelelor a condus la rechemarea acestui produs din Germania, Norvegia și Suedia, și, în cele din urmă, de închidere a unei fabrici, după ce 20 de persoane s-au îmbolnăvit și 12 au murit.