Stiri

204

Aurel Simion a reprezentat România la cea de-a 51-a reuniune FAO

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Secretarul de stat, Aurel Simion  a participat la Roma, la cea de-a 51-a reuniune a Comitetului pentru Securitate Alimentară Mondială (CFS51) din cadrul Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.

La acest eveniment secretarul de stat, Aurel Simion, a fost însoțit de Amelia Rus, directorul general al Direcției Generale Politici în Industria Alimentară și Comerț.

Tema din acest an a manifestării a fost „Making a Difference in Food Security and Nutrition”, în cadrul căreia s-a dezbătut schimbarea în concept și aplicarea securității alimentare și nutriției la nivel global. 

Pentru palierul ministerial au fost abordate subiecte deosebit de importante din perspectiva problematicii securității alimentare la nivel internațional, cu accent pe consolidarea răspunsului politic mondial la criza alimentară, pe baza stării securității alimentare și nutriției la nivel mondial în 2023, aspecte privind volatilitatea prețurilor și protecția socială, promovarea egalității de gen și situația femeilor din agricultură.

De asemenea, au fost analizate interconexiuni globale ce vizează securitatea alimentară și nutriția privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite și au fost discutate soluții pentru deficiențele structurale în sistemele agricole și alimentare pentru a progresa în reducerea foametei și a malnutriției, în conservarea ecosistemelor și în eradicarea sărăciei rurale suferite cel mai intens de către micii fermieri și muncitori rurali, în special femei.

Dintre toate cauzele foametei și malnutriției, războiul, violența și terorismul sunt cele mai grave și cele care pot fi evitate. 

Respectarea Cartei Națiunilor Unite, a dreptului internațional umanitar și a rezoluțiilor adoptate de Organizația Națiunilor Unite sunt pilonii de bază și esențiali ai Dreptului Omului la o hrană adecvată. 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2