Piața belgiană a cărnii de porc caută noi oportunități de export. Disponibilitatea de a explora noi piețe a ajutat Belgia să devină a 7-a țară mare exportatoare din lume, de carne de porc. În conformitate cu oficiul de carne belgian, producția de carne de porc în ultimii 10 ani, a crescut cu 10%, la 11,9 milioane de porcine sacrificate în 2014, în comparație cu 11,1 milioane de porci sacrificați în 2005, potrivit GlobalMeatNews.com Carnea de porc este povestea de success a națiunii și, în prezent, Belgia produce mai mult de două ori decât consumă, având o mare cantitate de carne de porc disponibilă pentru export. Astfel, exporturile țării au crescut de la 670.000 tone în 2005, la 814.000 tone, în 2014. În ciuda acestui deceniu de creștere, la fel ca restul lumii, piața belgiană a cărnii a fost afectată de embargoul commercial rus, care a forțat producătorii să caute rapid alte soluții. Această schimbare a situației globale, a dus la situația ca volumele de export la carnea de porc belgiană să scadă cu 2%, de la an la an. Deși s-a înregistrat un declin al exporturilor, totuși, situația putea fi mult mai rea pentru Belgia. Una dintre piețele externe vizate de Belgia, pentru a-și exporta producția de carne de porc este China. Însă fluctuațiile recente în piața de valori au arătat că piața chineză nu este la fel de stabilă cum se credea anterior. În momentul de față, atenția Belgiei s-a îndreptat spre piața din Mexic, țară care-și va trimite curând inspectorii sanitari și de calitate, în inspecție, în Europa.