187

Branza in barbanta si laptele acru au fost atestate de ministerul agriculturii

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Dupa cum informeaza recolta.eu, doua produse preparate de oierii din zona de munte a judetului Bistrita-Nasaud, branza in barbanta si laptele acru, au fost atestate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), acestea fiind suta la suta ecologice.

Presedintele Asociatiei Crescatorilor Montani de Ovine Dealul Negru, Vasile Turculet, a declarat marti ca branza in barbanta se produce la stanele din Muntii Rodnei, iar laptele acru este specific Somesului Superior, ambele produse fiind suta la suta ecologice. Vasile Turculet a afirmat ca ambele produse traditionale au fost prezentate la Seminarul regional mountain TRIP, desfasurat recent, a carui tema a fost Bucate din Carpati: de la ferma ta pe masa fiecaruia si s-au bucurat de un real succes. Tuturor le-au placut atat branza in barbanta, cat si laptele acru. Sunt produse suta la suta naturale, fiind obtinute de pe pasunile alpine unde nu se da cu niciun fel de ingrasamant. De aceea au fost recunoscute si atestate si de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a spus el.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2