Compania specialistă în producerea brânzeturilor de capră și oaie, Hekking din Olanda este somat cu adăugarea ilegală de substanțe de conservare în brânzeturile sale organice. Se pare că producătorul de brânză a amestecat , de asemenea, laptele produs organic cu lapte convențional. Interesantă în această descoperire este rețeaua internațională de raportare implicată. Este vorba de o asociație germană de control a calității pentru alimente ecologice , ABCERT , care a primit o sesizare anonimă cu privire la brânzeturile Hekking . ABCERT, care are aproximativ 100 de angajați- investigatori în Germania , Italia și Republica Cehă și pretinde a avea aproximativ 10.000 de clienți producători din industria alimentară și din sectorul de comercializare , a informat apoi autoritățile olandeze, relatează Dairy Industries. SKAL este sprijinit de către Ministerul Olandez al Agriculturii și certifică toate companiile de produse alimentare care utilizează eticheta de calitate EKO în această țară și a fost această organizație care a analizat o serie de produse Hekking în luna decembrie și a decis să retragă licența de producție a produselor lactate . Hekking produce brânzeturi ecologice din anul 1999 și colectează lapte de capră , oaie și vacă de la fermierii olandezi și, din ce în ce mai mult de la producătorii de lapte din Germania aflați în apropiere de graniță. Compania de lactate care este o afacere de familie produce gouda organică , brie , brânză cremă și Camembert din lapte de capră și lapte de oaie. Toate rețelele de magazine din Europa sunt obligate să retragă brânzeturile organice Hekking de pe rafturile lor .