Tehnologii

221

C.E.: Amendamentul 171 va interzice producătorilor de alternative vegane să folosească ambalaje similare celor pentru lactate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit RetailDetail, industria lactatelor își continuă campania împotriva alternativelor vegane, pentru produsele lor, cum ar fi ”laptele” de ovăz. Un nou set de reguli, cunoscut sub numele de Amendamentul 171, ar face imposibil pentru producătorii de astfel de alternative lactate să folosească ambalaje similare, cum ar fi cupe cu iaurt sau cutii de lapte.

La rândul lor, firmele de alternative, precum Oatly, printre altele, fac o campanie acerbă împotriva noilor reguli.

Dacă ar fi interpretate în sensul cel mai larg, acestea ar face imposibilă utilizarea elementelor vizuale sau a termenilor care ar putea face referire la produse lactate pe ambalajul produselor lor. Chiar și termenii precum „cremos” sau „nu conține lapte” ar fi interzise pentru alternativele vegane la lactate.

Noile norme ar interzice, de asemenea, utilizarea tipurilor de ambalaje care ar putea fi văzute ca o reminiscență a produselor lactate, cum ar fi ambalajele cu lapte.

Argumentele industriei lactate, care au făcut lobby pentru Amendamentul 171, toate se învârt în jurul protecției consumatorilor. Potrivit producătorilor, consumatorii ar putea fi induși în eroare cu privire la natura exactă a produsului pe care îl cumpără.

Acestea se referă la reguli similare privind mențiunile de sănătate falsificate sau denumirile regionale (gândiți-vă la șampanie sau brânză feta).

Producătorii de produse vegane susțin că regulile ar duce la modificarea completă a denumirilor de marcă, a denumirilor produselor și a strategiei de marketing. O întreprindere scumpă.

Din acest motiv, Oatly a lansat o petiție împreună cu Upfield (cunoscută pentru Flora margarine) și ONG-ul ProVeg International, pentru a convinge UE să renunțe la noile reguli.

O comisie de specialitate a Consiliului European a aprobat deja amendamentul 171, în octombrie 2020. Acum, el se află pe masă la Consiliul European, care va decide asupra acestuia în cadrul așa-numitelor reuniuni tripartite, cu Comisia Europeană și Parlamentul.

Dacă Consiliul European este de acord cu propunerea, va fi o nouă lovitură pentru sectorul alternativelor lactate vegane. În 2017, Curtea Europeană de Justiție a decis deja că nu mai pot folosi termeni precum lapte (cum ar fi laptele de ovăz) sau iaurtul (cum ar fi iaurtul de soia) pentru a-și descrie produsele, deși, de exemplu, în Statele Unite ale Americii acest lucru este permis, lucru de care, de exemplu, Danone, profită pentru gama sa de produse alternative Silk.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2