Ferma

325

Campanie de protecție a urșilor bruni. Pe crescătorii de animale cine îi protejează?

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat Campania media de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la conservarea populației de urs brun din România.

De asemenea, în cadrul conferinței, care a avut loc la Sinaia, a fost prezentat și stadiul la zi al etapelor proiectului.

Această campanie media se derulează în cadrul proiectului ”Implementarea Planului național de acțiune pentru conservarea populației de Urs Brun din România”, Cod SMIS 136899, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020).

Prelevarea probelor genetice este realizată cu sprijinul a peste 400 de specialiști din cadrul Romsilva, cu ajutorul câinilor specializați în depistarea excrementelor de urs, dar și al gestionarilor fondurilor cinegetice.

De asemenea, proiectul prevede achiziționarea și instalarea de sisteme de protecție a animalelor domestice, a culturilor și a bunurilor populației, a stânelor, respectiv 1.140 de garduri electrice de diverse tipuri, de diverse tehnologii și montarea camerelor de supraveghere pentru a urmări eficiența fiecărui tip de gard electric. Totodată, va fi construit un complex de îngrijire a urșilor care sunt răniți sau au nevoie de îngrijiri.

Din păcate, nici Ministerul Mediului și nici MADR nu au anunțat cu această ocazie niciun program de protecție a crescătorilor de animale împotriva atacurilor urșilor bruni.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2