Cargill a prezentat planurile de introducere a noii tehnologii SonoSteam. Inovatoarea tehnologie face parte din planul de acțiune al companiei în proiectul ”de la fermă la furculiță”, plan proiectat pentru a aborda Campylobacter, potrivit Meatinfo.co.uk. Dezvoltat de compania daneză Force Technology, SonoSteam combină utilizarea de abur cu ultrasunete, pentru a ucide microorganismele, cum ar fi Campylobacter, de pe piele și cavitățile externe ale puiului. Este de așteptat,ca sistemul va fi în funcțiune la Hereford Cargill până la sfârșitul acestui an. "Cargill își asumă foarte serios responsabilitatea pentru siguranța alimentară, și știm că reducerea nivelului de Campylobacter necesită intervenții în întregul lanț de aprovizionare", a explicat Chris Hall , director la Cargill Europa. "Ne-am concentrat inițial pe fermele noastre și prelucrarea primară și, analizând rezultatele noastre în prima jumătate a acestui an, am văzut o îmbunătățire de la an la an de aproximativ 38%." Potrivit Hall, Cargill a fost urmărită îndeaproape evoluția de noi tehnologii și s-au decis să o adopte, de îndată ce s-a dovedit eficientă. "Suntem foarte încântați să facem pașii următori cu Force Technology", a adăugat el. Niels Krebs, vicepreședinte al Force Technology, a declarat că, deși SonoSteam a fost recent introdusă ca metodă de combatere a Campylobacter, aceasta a fost deja utilizată pentru a procesa milioane de păsări din Marea Britanie. "Această tehnologie s-a dovedit capabilă de a lucra de zi de zi, într-un mediu de producție și nu este atractiv doar din punct de vedere al costului-eficiență, dar a fost dovedită eficiența sa în reducerea Campylobacter într-un mod ecologic, fără chimicale, doar cu apă și o cantitate modestă de energie. Prin instalarea acestei tehnologii, Cargill a demonstrat că este în prima linie a inovării ", a explicat Krebs. Firma a investit 35 milioane £ în ultimii doi ani, pentru a îmbunătăți eficiența și tehnologia, precum și pentru crearea uzinei de procesare din Hereford.