141
Sectorul de carne roșie joacă un rol important pentru industria alimentară și este prevăzut ca acest sector să crească cu 30% înurmătorii 5 ani, a spus ministrul britanic adjunct pentru agricultură și alimente, Rebecca Evans. Ministrul a făcut această afirmație la conferința anuală de promovare a cărnii, în fața delegaților la HCC. "Industria alimentară și a băuturilor este estimată a avea o valoare de 5,2 miliarde £ în economia țării, în fiecare an și avem nevoie să continuăm să ne bazăm pe acest lucru", a spus Evans. "Până în 2020, vreau să văd industria alimentară și a băuturilor crește cu încă 30%, iar sectorul de carne roșie are un loc important de jucat în această aspirație." Ministrul adjunct a aplaudat inițiativele HCC, salutând, în mod special, cele mai recente campanii de marketing IGP pentru carnea de miel și a spus că a fost mulțumită de faptul că discuțiile au progresat în rândul organismelor de taxare a carnei roșii. Ea a cerut de asemenea sprijinul retailerilor și procesatorilor. "Salut recentele anunțuri făcute de unele dintre lanțuri de supermarket-uri ale noastre, care și-au propus să extindă politica vânzării cărnii de miel din Marea Britanie, pentru anul 2016. (AAI)