Mariana Linn, 40 de ani, care a lucrat timp de un deceniu ca business controller pentru Siemens în Germania şi Elveţia, s-a întors la începutul anilor 2000 în România pentru a-şi îndeplini visul: să aibă propria afacere cu produse lactate. În Germania şi Elveţia obişnuia să meargă voluntar în mici fabrici de brânză şi lactate pentru a învăţa cum se prelucrează laptele, iar în 2003 a pus bazele firmei Carpalat din Sibiu, care are în portofoliu brânzeturi şi produse de cofetărie sub brandul Mândra. Când s-a întors în România a cumpărat o fostă IAS dezafectată şi câteva hectare de pământ la Mândra, un sat situat la 25 de kilometri de Sibiu, banii provenind dintr-un credit luat de la Swiss Organisation for Facilitating Investments Zuerich (SOFI) din Elveţia şi din economiile strânse cât timp a lucrat în străinătate. In prezent, Carpalact furnizeaza produse atat in cadrul programului Cornul si Laptele, cat si in propriile magazine sau in retelele de retail din judetul Sibiu. Potrivit doamnei Mariana Linn, firma vizeaza cresterea volumului de vanzari, mai ales pe partea de branzeturi.(Mai multe, pe www.zf.ro)