228

Caşul de oaie i-a băgat în spital pe angajaţii CJ Maramureş

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Pieţele şi restaurantele din Baia Mare sunt verificate la sânge de inspectorii sanitar-veterinari. Totul, după ce aproape 100 persoane au necesitat îngrijiri medicale de urgenţă din cauza alimentaţiei la diferite evenimente. De la orele dimineţii au fost luate la rând toate pieţele din Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Borşa, Vişeu de Sus şi Seini. Practic, au fost controlate condiţiile igienice de păstrare, de etichetare şi existenţa documentelorde provenienţă. Au fost constatate încălcări ale normelor sanitar-veterinare, respectiv depozitare în condiţii necorespunzătoare, lucru extrem de grav în condiţiile în care temperature aerului s-a apropiat în cursul zilei de luni de 35 grade. „Au fost verificate toate pieţele din Maramureş. Pot să vă spun că s-a verificat în general dacă producătorii au documente de provenienţă ale mărfii deţinute. În total, au fost confiscate şi retrase de la comercializare 130 kilograme de produse din lapte, mă refer aici la diferite lactate, brânzeturi, dar şi la slănină şi şunculiţă de porc”, a declarat Vasile Pop, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Maramureş. Echipa de control alcătuită din câte doi inspectori a fost permanent însoţită de către un poliţist şi un jandarm. Produsele confiscate au fost sigilate și depuse în depozitul Direcției Sanitar Veterinare Maramureș pentru a fi expediate pentru neutralizare. Caşul de oaie, vinovat pentru intoxicarea angajaţilor CJ Maramureş Valul de intoxicaţii din ultimele zile au determinat nu doar verificări, ci şi prelevarea de probe din alimentele consumate de cei cărora li s-a făcut rău. În acest fel s-a stabilit şi cauzele îmbolnăvirilor. „În cazul angajaţilor Consiliului Judeţean Maramureş şi în cazul familiei de la Seini, rezultatul probelor de laborator indică faptul că alimentul cu probleme a fost caşul de oaie. Deocamdată e un rezultat preliminar, în cursul zilei de marţi vom avea buletinul de analiză complet”, a arătat Vasile Pop. În ceea ce priveşte rezultatul analizei de laborator în cazul intoxicaţiei de la Carpaţi, acesta va fi cunoscut în cursul zilei de miercuri. „Am prelevat probe din 14 alimente, unele produse prezente în aperitiv fiind combinate. Analiza va arăta clar care este alimentul care a condus la îmbolnăvirea celor 45 persoane”, a mai explicat Vasile Pop. Aproape 90 îmbolnăviri în patru zile Isteria toxiinfecţiilor alimentare a debutat joi, 25 iulie, atunci când 25 angajaţi ai Consiliului Judeţean Maramureş au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase după ce au consumat caş de oaie la „cheful de socializare” organizat de preşedintele Zamfir Ciceu. În aceeaşi zi, cinci membrii ai unei familii din Seini a ajuns la aceeaşi unitate medicală după ce a consumat tot caş de oaie, însă achiziţionat din piaţa din oraş de la un producător din Pomi, judeţul Satu Mare. În aceeaşi zi, o femeie a ajuns la Infecţioase după ce a consumat ficăţel de pui la o petrecere. Iar duminică, 28 iulie, 45 invitaţi la botezul nepotului fostului deputat Nicolae Bud, au ajuns la spital după ce au consumat alimente la petrecere. În total, numărul intoxicaţiilor din ultimele zile s-a apropiat de 90, însă cadrele medicale spun că e „un lucru obişnuit” în perioada de vară.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2