Tehnologii

169

Caz major de Salmonella la un procesator de carne din SUA

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Compania Kapowsin Meats și-a suspendat operațiunile după ce Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) a declarat că nu a făcut suficient pentru a aborda problemele sanitare care au dus la descoperirea de Salmonella în unele dintre produsele din carne de porc ale companie, informează Globalmeatnews. Serviciul pentru Siguranță Alimentară și Inspecție al USDA (FSIS) a anunțat initial retragerea unui lot de produse la data de 13 august, când Salmonella a fost descoperită în produse. Acum reprezentanții FSIS au extins lotul de produse retrase pentru a include toate produsele asociate cu sursa de contaminare. Aceasta se ridică la câteva 523.380 de kilograme de produse din carne de porc. Compania și-a suspendat voluntar operațiunile. FSIS a declarat ca firma a depus eforturi insuficiente pentru a face îmbunătățiri sanitare în săptămânile care intervin. Produse retrase au fost de diferite produse pentru gratar; diferite produse din carne de porc procesate, inclusiv diferite organe de porc, sânge de porc și părți de porc. Acestea au fost produse la diferite date între 18 aprilie 2015 și 26 august 2015. Produsele care au fost retrase de la comecializare erau expediate la diferite magazine individuale, retail, instituții și distribuitori în Alaska, Oregon și Washington. FSIS a inceput sa investigheze compania în iulie ca urmare a rapoartelor de boli. Lucrând în colaborare cu Departamentul de Sanatate de Stat de la Washington si cu Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), FSIS a identificat 36 de persoane care s-au îmbolnăvit dupa ce au consumat produse pentru grătar Kapowsin Meat. Aceste cazuri s-au înmulțit și, pe baza unor dovezi epidemiologice, există acum 152 de pacienti intoxicați. FSIS continuă investigațiile.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2