176

Ce este iaurtul grecesc?

autor

MeetMilk.ro

distribuie

wisegeek.com: Pentru textura cremoasa si coagularea groasa, iaurtul grecesc este foarte apreciat. Densitatea produsului este rezultatul unor tratamente suplimentare in procesul de separare. Initial, are aceeasi densitate cu a smantanii si poate fi consumat ca atare. A devenit insa, cu timpul, extrem de cautat in Statele Unite, unde este considerat produs terapeutic.

Iaurtul fabricat in Grecia foloseste ca materie prima laptele de oaie sau de vaca. Exporturile spre SUA sunt totusi, predominant, din lapte de vaca (prezentat in mai multe variante), americanii nearatandu-se familiarizati cu gustul preparatelor din lapte de oaie. Esential in productia iaurtului grecesc este tratamentul; incalzita si cu ados de cultura bacteriana, materia prima coagulata este introdusa in saci de panza. Strinsi, fara destindere, sacii devin filtre eficiente pentru zerul din compozitie, eliminat aproape in totalitate.(IS)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2