Repere

352

C.E. invită fermierii să reclame experiențele legate de practicile comerciale neloiale

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Comisia Europeană îi invită pe fermieri să își împărtășească experiențele legate de practicile comerciale neloiale din cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente.

 Un sondaj care vizează în mod specific fermierii și micii furnizori din UE care își desfășoară activitatea în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar, în diverse etape ale producției și distribuției, este disponibil online în toate limbile UE până la 15 martie 2023.

Respondenții pot indica dacă s-au confruntat recent cu practici comerciale neloiale sau dacă legislația actuală le oferă o protecție suficientă împotriva cumpărătorilor mai puternici din punct de vedere economic.

După ce a prezentat, la 22 februarie, opțiuni de simplificare pentru reducerea sarcinii care le revine fermierilor din UE, Comisia lucrează, de asemenea, la acțiuni destinate să îmbunătățească poziția fermierilor în cadrul lanțului alimentar și să amelioreze lupta împotriva practicilor comerciale neloiale.

În luna martie, Comisia va prezenta statelor membre mai multe acțiuni care ar putea aborda aspecte precum transparența pieței în cadrul lanțul valoric, punerea în aplicare a Directivei privind practicile comerciale neloiale și asigurarea respectării acesteia, costurile de producție sau un control mai omogen al normelor existente privind produsele agricole importate.

Acestea vor ține seama de rezultatele consultării specifice, care va fi lansată în martie și care va permite identificarea principalelor surse de îngrijorare, precum și înțelegerea factorilor care influențează sarcina și complexitatea administrativă.

De asemenea, Comisia încurajează toate părțile interesate să își împărtășească opiniile cu privire la sarcina administrativă potențial legată de Directiva privind nitrații.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2