Cercetarile facute de poliție la trei adrese din Bucuresti au scos la iveaza o situatie greu de imaginat. Mai precis, s-au facut trei verificari de teren, intr-un caz in care oamenii legii aveau suspiciuni in privinta unor persoane, pe care le banuiau de “operatiuni ilegale cu carne”. Din cate a anuntat IGPR, in urma cu scurt timp, prin intermediul unui comunicat, verificarile au scos la iveala o situatie datatoare de fiori: “au fost descoperite 500 de kg. de carne bovina, despre care exista suspiciuni ca provine de la un animal mort si un crotal (dispozitiv de identificare a animalului, care contine un cod-n.r) de la o bovina care, din verificari s-a stabilit ca a fost moarta”. Despre carnea in cauza, oamenii legii spun ca ar fi fost folosita, mai exact introdusa in circuitul alimentar, fara sa aiba inscrisuri care sa ateste – cum cere legea- provenienta marfii, prin intermediul unei unitati comerciale cu specific arabesc, mai precis o macelarie situata in sectorul 2. Neregulile gasite in urma actiunii de miercuri nu se opresc, insa, aici. La aceeasi societate comerciala s-au mai gasit si 28 de carcase de ovine, care fusesera puse la comercializare, desi nu existau acte care sa le ateste provenienta sau certificate sanitar-veterinare, dupa cum mentioneaza reprezentantii legii. Mai trebuie precizat faptul ca actiunea de meircuri apartine politistilor Directiei de Ordine Publica din cadrul Politei Romane, cu sprijinul politistilor Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale si al unor reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinare Bucuresti, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu. E important de amintit si faptul ca specialistii atrag atentia asupra faptului ca orice fel de carne provenind de la animale moarte trebuie distrusa- eventual incinerata- si nicidecum consumata.