Carnea de vită britanică a primit lumina verde pentru exporturile comerciale către China, în urma unei serii de inspecții efectuate de delegații chinezi, potrivit unei înțelegeri în valoare de £ 230 milioane, pe o perioadă de cinci ani. Protocolul privind carnea de vită din Marea Britanie și China a fost semnat de ministrul agriculturii Robert Goodwill și ambasadorul chinez în Marea Britanie, Liu Xiaoming, ca parte a celui de-al zecelea Dialog economic și financiar dintre Regatul Unit și China, asigurând accesul pe piață pentru exportatorii de carne de vită din Marea Britanie până la sfârșitul anului 2019. Acordul în valoare de aproximativ 230 milioane lire sterline pentru producătorii britanici vine la mai mult de 20 de ani, după ce guvernul chinez a impus o interdicție asupra importurilor de carne de vită din Marea Britanie, în 1996, din cauza crizei ESB. Însă, acum, în așteptarea Brexit-ului, acordul a fost semnat după inspecțiile organizate de Defra, Agenția pentru Sănătatea Animalelor și a Plantelor, Direcția Medicamente Veterinare, Agenția pentru Standarde Alimentare, DAERA în Irlanda de Nord și Comitetul de Dezvoltare a Agriculturii și Horticulturii (AHDB) ), împreună cu fermierii de carne de vită și operatorii din sectorul alimentar. Directorul AHDB pentru dezvoltarea pieței internaționale, Dr. Phil Hadley, a declarat, citat de Global Meat News: "Anunțul de astăzi este o veste fantastică pentru procesatorii noștri de vite pentru carne, care vor beneficia masiv de oportunitățile oferite de acest nou acord”.