198

Ciclodextrina poate imbunatatii savoarea produselor din lapte de capra

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit Dairy Reporter, adaugarea de ciclodextrina produselor din lapte de capra ar putea ajuta la mascarea mirosului puternic de capra astfel lasand consumatorii sa beneficieze mai mult de avantajele nutritionale ale acestor produse fara a compromite gustul, spun cercetatorii.

Cercetatorii de la Universitatea tehnologica Auckland din Noua Zeelanda au descoperit ca ciclodextrina (mai exact beta-ciclodextrina) are capacitatea de a bloca mirosurile specifice ale laptelui de capra. Folosind diferite scale de masurare a mirosurilor, echipa de cercetare a descoperit ca o concentratie de beta-ciclodextrina intre 0% si 0,35% a fost deosebit de eficienta in reducerea mirosului asociat cu mirosul de capra din produsele din lapte de capra. Cercetatorii au explicat ca beta-ciclodextrina este certificata ca fiind o componenta nenociva pentru sanatatea umana, aceasta insemnand ca poate fi folosita in siguranta la fabricarea iaurturilor din lapte de capra si a produselor asemanatoare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2