Ca parte a unui articol special publicat pe această temă la începutul acestei luni, GlobalMeatNews.com a organizat un sondaj de opinie pentru a vedea intenția consumatorilor cu privire la dispoziția lor de a mânca acest tip de carne, obținut prin tehnologia imprimării 3D. Un total de 338 de persoane au participat la acest sondaj, 39% declarând că ar consuma carne 3D, 39% de asemenea, declarând că nu ar fi dispuși să consume carne 3D, în timp ce 22% au răspuns cu ”poate”. Dar este nevoie de a se face mai multe cercetări și de a dezvolta mai mult această tehnologie pentru a fi mai aproape de perspectiva ca într-o zi să fim capabili de a ”imprima” propria noastră carne, consideră membrii comunității academice americane. Cei care susțin idea consumului de carne obținută prin tehnologia imprimării 3D cred că s-ar obține un beneficiu semnificativ pentru mediu, o reducere a numărului de animale sacrificate pentru consum și s-ar putea furniza hrană ieftină pentru cei care au nevoie. Cu toate acestea, există încă îndoieli semnificative că într-adevăr carnea obținută prin tehnologia imprimării 3D ar fi cu adevărat carne, respondenții afirmând că ar trebui să fie efectuate o serie de teste de siguranță, înainte de a fi lansat acest produs ca alternativă la carnea obținută prin procedee tradiționale. Alte îngrijorări exprimate de respondenți au ținut de faptul că acest tip de carne ”nu va fi la fel de bună din punct de vedere nutritiv (nu va asigura același aport de proteine) precum în cazul cărnii obținute de la animale reale și nici nu va fi la fel de gustoasă precum carnea reală”.