Repere

499

Continuă scăderea producției de carne de porc

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ultimul raport publicat de Observatorul European al Cărnii arată că producția de carne de vită din UE este de așteptat să scadă în continuare în 2023 cu 1,6%, în principal din cauza unei ajustări structurale în sectorul cărnii de vită și al laptelui, în ciuda prețurilor ridicate la carnea de vită.

Mediul actual al prețurilor ar putea atrage mai multe importuri din Regatul Unit și America de Sud (+5%), în timp ce exporturile UE ar putea rămâne stabile, deoarece oferta globală este, de asemenea, scăzută și cererea destul de fermă.

Un efectiv de reproducție mai mic, precum și pesta porcină africană (PPA) împing producția de carne de porc din UE în continuare în scădere cu 5% în 2023, în ciuda scăderii prețurilor la furaje. Se preconizează că scăderea exporturilor către China, încetinind în continuare exporturile UE în 2023 cu 3%.

Întrucât costurile de producție scad de la niveluri foarte ridicate, producția de păsări din UE ar putea beneficia de o redresare modestă de 1,1% în 2023, în ciuda apariției gripei aviare înalt patogene (HPAI). În plus, prețurile ridicate ale păsărilor de curte din UE fac exporturile UE mai dificile.

Suspendarea taxelor la produsele provenite din Ucraina favorizează importurile de păsări de curte și crește disponibilitatea internă.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2