Ferma

328

Copa-Cogeca regretă neadoptarea Normelor privind Noile Tehnici Genetice

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ambasadorii Reprezentanței Permanente a Statelor Membre pe lângă UE (COREPER 1) nu au reușit să cadă de acord asupra unui mandat de negociere privind Propunerea Comisiei Europene privind Noile Tehnici Genomice (NGT).

Copa și Cogeca regretă această ultimă oportunitate ratată sub Președinția belgiană și solicită Consiliului să-și asume responsabilitatea în această chestiune, în special având în vedere concluziile aprobate privind viitorul agriculturii.

În ciuda tuturor eforturilor negociatorilor belgieni de a iniția triloguri privind NGT-urile cu Parlamentul European, pozițiile ferme ale anumitor state membre nu vor fi permis să se ajungă la o concluzie sub această Președinție a Consiliului.

Copa și Cogeca salută eforturile semnificative depuse de Președinția belgiană, reamintesc în același timp importanța de a oferi claritate și concluzie procesului de negociere.

Fără o legislație a UE privind NGT, fermierilor din UE li se va refuza unul dintre instrumentele esențiale de adaptare la schimbările climatice și de a răspunde obiectivelor de reducere a riscului și de utilizare a PPP-urilor.

Întârzierea cu această problemă critică, UE va pune, de asemenea, fermierii europeni într-un dezavantaj competitiv în comparație cu colegii lor din țări terțe. (Foto: Dreamstime) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2