(Comunicat) Începând din luna septembrie, românii se pot bucura de încă o premieră de la Cris-Tim, cel mai mare producător român de mezeluri: compania a reușit să elimine caragenanul din întreaga sa gamă de produse – marcând astfel o premieră în industria alimentară din România. De acum, pe lângă beneficiile oferite de Eticheta Curată –produse fără gluten, amidon, MDM, soia, arome artificiale, monoglutamat de sodiu, produsele Cris-Tim sunt și fără caragenan. Realizarea vine ca urmare a promisiunii Cris-Tim de a investi continuu înprocesele de îmbunătățire a rețetelor și de a susține eforturile echipelor de cercetare și producție ale companiei, pentru a oferi românilor cele mai bune produse. Prin eliminarea caragenanului din rețete, Cris-Tim transformă întreaga piață alimentară și demonstrează că putem să ne bucurăm cu adevărat de mezeluri gustoase și sănătoase. Ce este caragenanul Caragenanul este un aditiv alimentar a cărui utilizare în industria alimentară este permisă de legislația Uniunii Europene; este frecvent întâlnit în numeroase categorii de alimente, de la deserturi, lactate, produse din carne, pește, sosuri, sucuri, până la bere sau produse făinoase. Caragenanul provine din alge și are rol de gelifiere, de îngroșare a produselor. Înainte, pentru a asigura textura în produsele Cris-Tim, caragenanul se regăsea în cantități infime, de 0,2% - 0,4% din rețetă, ceea ce însemna mai puțin decât greutatea unei picături de rouă. Însă, deși e permis și frecvent folosit în industria alimentară, Cris-Tim a găsit o soluție de a-l elimina, din dorința de a-și îmbunătăți și mai mult produsele, conform promisiunii făcute încă de la începutul anului, când a anunțat investiții majore în acest sens. Nu este singura premieră obținută de echipa companiei românești Cris-Tim Procesul a pornit în această primăvară, când Cris-Tim a reușit să aducă în magazine pentru prima dată în România produsele cu Eticheta Curată, adică fără gluten, amidon, MDM, soia, arome artificiale, monoglutamat de sodiu– și de acum, și fără caragenan. Produsele cu Eticheta Curată sunt rezultatul unor eforturi imense de cercetare și investiție în procesul de producție și la nivel de rețetă, și care reprezintă la ora actuală cea mai modernă tehnologie din România pentru a obține cele mai bune mezeluri. “Crezul meu este că fiecare român care cumpără produse Cris-Tim este precum un invitat la masă, alături de mine și familia mea. De aceea, promisiunea mea și a întregii echipe din spatele Cris-Tim este să continuăm să căutăm cele mai noi soluții, pentru a pune pe masă românilor mezeluri nu doar gustoase, ci și sănătoase. Pentru asta, am investit foarte mult, iar eforturile noastre nu se opresc aici” spuneRadu Timiș, Președintele Cris-Tim. Eliminarea caragenanului din mezeluri reprezintă un pas în plus în demersul Cris-Tim de îmbunătățire a produselor. Cris-Tim continuă investițiile în dezvoltarea de noi soluții pentru a oferi mai departe românilor produse cât mai bune, pentru un viitor mai sănătos. Despre Eticheta Curată Produsele Cris-Tim cu Eticheta Curată înseamnă alimente fără gluten, fără amidon, fără MDM, fără soia și fără coloranți sintetici. Datorită investițiilor în tehnologie și îmbunătățirii la nivel de rețetă conform celor mai noi tendințe alimentare la nivel local și global, acestea conțin mai multă carne, mai mulți aminoacizi esențiali și prezintă o siguranță alimentară sporită. Eticheta Curată este semnalizată clar și la raft, și pe produs. Toate produsele Cris-Tim cu Eticheta Curată au primit certificarea Marca Încrederii din partea Asociației pentru Protecția Consumatorilor InfoCons – distincție acordată în semn de protejare și susținere a calității acestora. Consumatorii vor găsi la raft Eticheta curată pe produsele Cris-Tim, Matache Macelaru’, Bunea Haiducul, Gostat, Salam Săsesc și gama pentru copii, Obrăjori. Mai multe informații sunt disponibile pe: www.etichetacurata.cristim.roDespre Cris-Tim Cu o istorie de peste 24 de ani, Cris-Tim este liderul pieţei româneşti de mezeluri, oferind întotdeauna consumatorilor săi produse sigure, proaspete si savuroase, realizate cu ajutorul celor mai moderne tehnologii de procesare și certificate prin sistemele de management a siguranţei alimentului (FSSC 22000; ISO 22000:2005), a protecţiei mediului (ISO 14001: 2004) și a sănătății și securității ocupaționale (ISO 18001:2007). Cris-Tim a primit titlul de Trusted Brands in categoria produse din carne, in urma celui mai important studiu de piaţă asupra consumatorului in Europa, realizat de revista Reader’s Digest în 15 ţări, printre care şi România. Acest titlu a fost acordat pentru a 7- a oară consecutiv în 2015. De asemenea, Cris-Tim este brandul de mezeluri cu cea mai mare notorietate în piaţă, conform ultimului studiu U&A realizat împreună cu Mercury Research.