Ferma

559

Cum se pot pregăti fermierii producători de lapte pentru revoluția AgriTech

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Dispozitivele IoT pot evalua cu precizie intrările și gestionarea fermelor de lapte în timp real, îmbunătățind acuratețea și economisind timp pentru fermieri, se arată într-o analiză DairyGlobal.

Noile instrumente

Unele dintre exemplele vizibile ale acestui lucru în industria noastră a produselor lactate sunt milioanele de dispozitive portabile, cum ar fi gulerele și crotalii.

Roboții, Internetul lucrurilor (IoT) și inteligența artificială (AI) sunt accesorii zilnice în spitale, iar această tehnologie transformă acum industria produselor lactate.

În domeniul sănătății, aceste inovații au fost întâmpinate cu îngrijorare în ceea ce privește pierderea locurilor de muncă și, în scurt timp, au devenit acceptate pe scară largă. Acum, mai mulți fermieri îmbrățișează această tehnologie, împingând industria produselor lactate într-o poziție analogă pe care a ocupat-o asistența medicală cu ani în urmă.

Fermierii de lactate au un avantaj: observând schimbările din domeniul sănătății, fermierii de lactate își pot învăța și își pot pregăti forța de muncă pentru o revoluție inevitabilă și fără întreruperi în domeniul agtech.

Roboții

La Spitalul Universitar Aalborg, roboții transportă eficient până la 3.000 de probe de sânge la o temperatură stabilă pentru a asigura o analiză precisă și o îngrijire îmbunătățită a pacientului. Dincolo de sarcinile logistice, un robot numit PARO răspunde la atingere și sunet pentru a reduce stresul, anxietatea și singurătatea pacienților.

Roboții agricoli sunt îmbrățișați în mod similar în fermă. De exemplu, roboții pot curăța hambarele, pot hrăni animalele și chiar pot lăsa vacile să aleagă când să fie mulse.

AgriTech Capital estimează că peste 1 milion de vaci din întreaga lume sunt mulse de roboți, iar grupul Dairyland Initiative a constatat că un robot ar putea gestiona în medie 53-70 de vaci.

Internetul lucrurilor (IoT)

Oferind date relevante și în timp real profesioniștilor din domeniul sănătății, tehnologiile IoT, cum ar fi dispozitivele inteligente și dispozitivele portabile, au transformat munca personalului spitalului.

Aceste dispozitive de sănătate elimină nevoia de monitorizare continuă, permițând personalului de lângă pat să-și aloce timpul altor sarcini.

Dispozitivele IoT urmează o tendință similară în agrobusiness. Aceștia pot evalua cu precizie intrările și gestionarea fermelor de lapte în timp real, îmbunătățind acuratețea și economisind timp pentru fermieri.

Unele dintre exemplele vizibile ale acestui lucru în industria noastră a produselor lactate sunt milioanele de dispozitive purtate, cum ar fi gulere și crotalii, și bolusul rumen inteligent al SmaXtec, care este cea mai nouă tehnologie de pe piața produselor lactate din SUA și este deja folosită de sute de mii. de vaci.

Capacitatea de a monitoriza mișcările, productivitatea și sănătatea vacilor înainte de a apărea orice problemă poate economisi sute de dolari pe an pentru fiecare animal dintr-o fermă de lapte.

Inteligență artificială (AI)

Erorile medicale, care costă industria sănătății 1,9 miliarde de dolari anual și au ca rezultat peste 200.000 de decese, sunt adesea cauzate de oboseală, pierderi de memorie, lipsă de experiență sau de pregătire și neînțelegeri.

Utilizarea inteligenței artificiale în asistența medicală, oferită de companii precum Google Health și Babylon Health, a îmbunătățit deja detectarea bolilor și previziunile rezultatelor pacientului.

Cum putem evita greșelile în fermele noastre? AI ne poate ajuta să depășim erorile umane analizând cu acuratețe datele, prognozând randamentele, detectând potențiale probleme de sănătate, optimizând alocarea resurselor și conectând deciziile la nevoile și prețurile pieței.

Calculele IA pot juca, de asemenea, un rol cheie în abordarea creditelor de carbon și a deficitului de resurse. Mai mult, big data și cloud computing le permit fermierilor să facă față provocărilor reale cu care se confruntă din cauza vremii, geneticii, fluctuațiilor pieței și microbiomul solului și al animalelor.

De exemplu, Ever.Ag este o companie de tehnologie specializată în produse lactate, ceea ce permite o mai bună luare a deciziilor în timp real pe baza schimbărilor pieței, cu mai puține erori.

Lecții pentru fermieri

În domeniul sănătății, roboții, IoT și AI au îmbunătățit calitatea asistenței medicale și au înlocuit locuri de muncă, chiar și forță de muncă înalt calificată. Dar mai avem profesioniști medicali; rolurile lor tocmai s-au schimbat.

Un studiu realizat de MIT și Brigham and Women’s Hospital a constatat că mulți pacienți sunt dispuși să interacționeze cu roboți pentru anumite servicii de asistență medicală, dar încă doresc contact uman pentru probleme mai complicate sau mai sensibile.

În prezent, locurile de muncă din domeniul medical au o creștere de 19% a locurilor de muncă și vor crea peste 2,3 milioane de locuri de muncă în următorii câțiva ani – cea mai bună perspectivă de angajare din orice domeniu.

Roboții, IoT și AI nu sunt susceptibile să înlocuiască lucrătorii umani din domeniul sănătății. Mai degrabă, sunt gata să-și îmbunătățească abilitățile și să le permită să se concentreze pe sarcini mai semnificative.

Pe de altă parte, ocuparea forței de muncă în agricultură în SUA este de așteptat să crească doar cu 1%. Chiar înainte de revoluția agrotehnologică, agricultura a suferit o „problemă a oamenilor” de zeci de ani din cauza salariilor proaste și a condițiilor dure. Așa cum spune grupul de căutare executive în agricultură Kincannon & Reed, „Dacă era dificil să găsești un ajutor bun înainte, atunci este și mai dificil acum.

Ce înseamnă asta pentru industria laptelui?

Automatizarea va viza locurile de muncă pe care oamenii nu vor să le facă. La fel ca transformarea pe care am văzut-o în domeniul sănătății, această tehnologie va deschide calea pentru o muncă mai stimulatoare, mai bine plătită, care atrage și reține. într-o forță de muncă flexibilă.

Un sondaj McKinsey a arătat că mai mult de 50% dintre fermele mari și aproape un sfert din fermele mici folosesc (sau plănuiesc să utilizeze) tehnologia agriculturii de precizie, astfel încât cererea de locuri de muncă cu calificare înaltă va crește doar.

Viitorii lucrători din industria lactatelor ar trebui recrutați cu noi abilități: analiza datelor, inginerie software și codare.

Un drum prosper pentru forța de muncă

De fapt, mulți susțin că numai IA va duce la creșterea locurilor de muncă pe termen lung prin creșterea productivității și a consumului și prin crearea de noi categorii de locuri de muncă umane care completează sarcinile îndeplinite de sistemele AI.

Folosind robotica, senzorii și inteligența artificială pentru a cultiva alimente în mod eficient, precis și rentabil, nu numai că oferă alimente sigure și accesibile, dar deschide un drum prosper pentru forța de muncă.

Cum pot fermierii de lactate să cultive și să păstreze o forță de muncă talentată și flexibilă? După cum am menționat în cartea mea, Viitorul agriculturii, programele de educație și formare sunt modalități dovedite de a cultiva o forță de muncă care evoluează cu fiecare inovație.

În timp ce companii precum Ever.Ag pot consolida afacerile agricole de sus în jos prin evaluarea riscurilor și captarea oportunităților; companii precum Plenty pot consolida organizațiile de jos în sus prin formarea angajaților.

Industria produselor lactate ar putea crește productivitatea și ar aduce noi bogății dacă fermierii urmează exemplul asistenței medicale și investesc acum în forța de muncă.

Această schimbare tehnologică, împreună cu pregătirea forței de muncă, este o oportunitate de a crea o industrie prosperă a produselor lactate care să beneficieze tuturor.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2