Stiri

344

Danone a investit 7 milioane de euro în dezvoltarea producției de lapte românesc

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Danone România împreună cu partenerii săi a finalizat investiția de 7 milioane de euro în proiectul socio-economic "O șansă pentru familia ta" din Zimnicea.

Proiectul are ca scop principal stimularea antreprenoriatului local în domeniul laptelui, oferind sprijin micilor fermieri pentru a produce lapte de calitate la standarde europene și pentru adoptarea de practici agricole regenerative.

Prin proiectul socio-economic “O șansă pentru familia ta”, demarat în 2012, peste 220 de mici gospodari din orașul Zimnicea au devenit antreprenori, laptele produs în gospodăriile lor fiind livrat zilnic către fabrica de iaurt Danone din București. Danone achizițonează doar lapte românesc, iar 10% din necesarul anual provine din proiectul “O șansă pentru familia ta”.

Anul acesta, Danone România, împreună cu partenerul local, Polaris Group care coordoneaza centrul de colectare din Zimniceacolaborează cu autoritățile locale în vederea deschiderii unei clase specializată în mecanică agricolă la Liceul Teoretic din Zimnicea. Clasa, va pregăti 12 elevi să devină specialiști în domeniul agricol atât de necesari sectorului zootehnic. Danone va oferi burse de performanță și sociale în valoare de 5.000 de euro anual.

"Suntem mândri să anunțăm că, de 12 ani, prin programul social„O şansă pentru familia ta”, Danone România a reușit să demonstreze nu doar angajamentul său ferm față de societate și consumatori, dar și dedicarea pentru dezvoltarea generațiilor cu care a crescut de 25 de ani de când produce iaurt în fabrica de lactate din București.

Investiția de 7 milioane de euro și integrarea producției de lapte de la gospodarii din Zimnicea în lanțul nostru de aprovizionareși producție subliniază această dedicare. Mai mult, formarea clasei specializate în mecanică agricolă la Liceul Teoretic Zimnicea este un pas important în susținerea educației și pregătirii viitoarei generații pentru o industrie agricolă inovatoare și responsabilă.

Ne bucură să fim parte a acestui efort comun și privim cu încredere și optimism către rezultatele pe care le vom obține împreună, consolidând astfel fundația pentru un viitor prosper și sustenabil", a declarat Cătălin Andreica, Milk Procurement & Project Manager, Danone România.

Asociația Polaris, care gestionează centrul de colectare din Zimnicea, este un partener strategic pentru Danone de 25 de ani. Începând cu 1999, Danone a început să colecteze lapte din Zimnicea, marcând începutul unui parteneriat durabil. Din anul 2012 Danone și Polaris au lucrat împreună pentru dezvoltarea producției locale de lapte de calitate, conform standardelor europene. Acest efort a fost extins pentru a include susținerea agriculturii regenerative și a educației.

"Suntem încântați să facem parte din acest parteneriat valoros, care marchează un pas important spre îmbunătățirea accesului la educație specializată în domeniul mecanicii agricole pentru tinerii din comunitatea noastră. Contribuția companiei Polaris Group la dotarea noii clase cu echipamente esențiale și oferirea de burse școlare lunare celor 12 elevi înscriși reflectă angajamentul nostru ferm față de dezvoltarea educațională și profesională a viitoarelor talente”, a precizat Iulian Branzoi, Director General Polaris Group.

„Această inițiativă reprezintă o oportunitate extraordinară pentru elevi de a-și construi o carieră solidă într-un sector vital pentru economia noastră și suntem mândri să susținem acest demers inițiat de Danone și compania Polaris Group”, a declarat domnul Pârvu Petre, Primarul orașului Zimnicea.

Prin activitatea sa, Danone a reușit să construiască un model de afaceri responsabil și sustenabil, care pune accent pe calitate și pe dezvoltarea economică regională, reafirmând angajamentul companiei de a lucra îndeaproape cu comunitățile locale pentru a asigura cele mai bune produse pentru consumatori. Centrul de colectare lapte Polaris este partener Danone de 25 de ani. (Foto: Danone) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2