Magazinele fac concurenta serioasa micilor producatori, dar nici nevestele nu mai dau in branci sa pregateasca jumari, sangerete, carnati sau caltabosi. In aceste conditii, fermierii au lasat serios din pret, mai ales daca luati animalul in viu. Acum, in judetul Cluj, in lipsa cererii multi fermieri si-au vandut porcii mult mai ieftin decat in trecut: cu doar 6 lei kilogramul in viu. Extrem de putin in comparatie cu ce se intampla in trecut. In plus, oamenii vin cu tot felul de oferte ca sa nu ramana cu animalele in batatura. Ioan Chiorean, fermier, a declarat pentru Pro TV: "Daca doresc clientii, ii ajutam sa ii transeze, ii poate parli la baloti de paie sau la butelie. Anul trecut a fost 9-10 lei kg pe viu si anul acesta e cu 6-7 lei." Disperat, un alt fermier, din Bistrita a gasit o alta solutie. Mihai Polar: "L-am taiat in 2 si l-am dat jumatate cu 10 lei kilogramul, carne goala. L-am parlit, l-am taiat in 2, l-am cantarit, I-am dat jumatate." Si porcii de Mangalita, vestiti pentru carnea lor gustoasa si continutul redus de colesterol, sunt mai ieftini. Chiar si asa, multi clienti vor ca mezelurile sa fie gata preparate. Oamenii spun ca le este mult mai comod sa cumpere direct de la magazin. La randul lor, reprezentantii fabricilor de procesare a carnii sunt putin speriati de preturile mici. Alexandru Naghy, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Mangalita din Romania a declarat pentru aceeasi sursa: "Acum, la targurile din tara se vinde la 5-6 lei kilogramul, iar la Mangalita pretul este 7-8 lei kilogramul viu." In magazine, carnea de porc costa acum intre 10 si 15 lei pe kilogram.