Ferma

459

DeLaval începe producția de ferme lactate durabile

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Specialistul în echipamente pentru produse lactate, DeLaval, a început lucrările la construirea unui nou complex de ferme pentru 550 de vaci, despre care compania suedeză spune că va fi „mai modern și mai durabil”.

Un accent pe bunăstarea animalelor

Cu o suprafață de 18.000 mp, noul complex de la Ferma Hamra a lui DeLaval din Suedia va include hambare noi, 4 roboți de muls automat DeLaval VMS V300, precum și alte tehnologii digitale pentru îmbunătățirea sănătății animalelor, a calității și a eficienței.

Pe lângă faptul că este o fermă comercială de produse lactate, Hamra Farm a fost întotdeauna folosită ca unitate de testare pentru cele mai recente inovații ale companiei, concentrându-se în mare măsură pe bunăstarea animalelor.

Astăzi, în fermă există în jur de 250 de vaci care produc în medie 12.200 kg de lapte pe vacă pe an și, cu această nouă investiție, speră să dubleze mai mult decât dimensiunea efectivului la 550 de vaci.

Johan Bjurevall, director general la Hamra Farm, spune: „Întotdeauna ne-am concentrat pe animalele noastre și pe bunăstarea lor. Aceasta face parte din filozofia noastră: o bună creștere a animalelor și planificarea pe termen lung duc adesea la recolte bune.

Performanțe foarte bune

 „Suntem incredibil de mulțumiți de noile posibilități pe care ni le oferă investiția, să facem parte din planificarea și construirea unei astfel de ferme moderne, cu un accent pe termen lung, este fantastic.

„Am lucrat cu planificarea și pregătirea pentru construcție de o perioadă lungă acum. Noile hambare vor adăposti 550 de vaci de lapte și 500 de tineri din rasele SRB (rasa Suedeză Roșie și Albă) și Holstein. În prezent avem un amestec bun din aceste 2 rase și a avut succes pentru noi de mulți ani”, a adăugat el.

Situată la numai 30 de minute de Stockholm, Hamra Farm administrează 2.800 ha de teren, dintre care 1.000 sunt teren arabil care cultivă grâu de iarnă, orz și porumb pentru a hrăni turma.

Soluții inovatoare

O serie de diferite piese de echipamente DeLaval au fost testate pe Hamra Farm de-a lungul anilor, care acționează și ca fermă demonstrativă pentru clienți.

„Aceasta face ca munca noastră să fie incredibil de distractivă și interesantă, dar necesită și mai multă planificare acum în timpul proiectului nostru de construcție”, spune Bjurevall.

Deși detaliile financiare despre cât costă noul complex nu au fost anunțate de companie, DeLaval a spus că investiția va „continua dezvoltarea producției moderne și durabile de lapte”.

Președintele și CEO-ul DeLaval, Paul Lofgren, adaugă: „Găsirea continuă de soluții noi și inovatoare pentru o producție de lapte mai durabilă, cu un accent deosebit pe sănătatea animală este ceva în care credem cu adevărat și care ne motivează la DeLaval.

„Putem realiza asta cu ajutorul soluțiilor automate, mai multor sisteme digitale care, de exemplu, oferă fermierului informații importante la momentul potrivit și cunoștințe și sfaturi bune despre animale.

„Vom vedea și mai multe despre asta când reconstrucția fermei Hamra va fi finalizată. Este o zi mare pentru noi și, în cele din urmă, să putem arăta această facilitate uimitoare ne face extrem de fericiți și mândri. Planul este ca primele animale să se mute la începutul anului 2024”, a spus el.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2