Cand sa depun proiectul, s-au terminat banii. Dar cam tot atunci am avut o perioada in care nu m-am simtit bine. Toata lumea imi recomanda lapte de capra, iar eu nu l-am gasit pe piata. Atunci mi-a venit ideea unei ferme de capre care sa aiba inclusa si o linie de procesare a laptelui. Initiatoarea sustine ca, pe plan local, nu a avut de unde sa se documenteze pentru proiect. A ajuns in Franta, unde a vizitatat mai multe ferme, impreuna cu un francez. Tot impreuna cu francezul a pus bazele proiectului, incluzand ferma, animalele, procesarea si desfacerea. A venit insa criza economica, iar francezul si-a reconsiderat pozitia in aceasta afacere si a cerut toti banii in avans. Neavand posibilitatea, a obtinut ulterior finantare europeana, iar investitia a durat un an, pana in septembrie 2011. Din octombrie am inceput deja sa populez halele cu animale. In proiect sunt 800 de animale, dar capacitatea e de 1.500 si voi aduce 1.500, spune Maria Ion, patroana Capri-Lact. Investitia totala in ferma e de circa 3.000.000 de euro, insa numai 1.850.000 de euro reprezinta cheltuieli eligibile. Restul, obtinut de la banca, cu toate greutatile inerente. In acest moment, ferma merge la o treime din capacitate, avand in ea 500 de animale, din care jumatate oi si jumatate capre. Animalele sunt luate din Spania. Din noiembrie 2011, produsele firmei Capri-Lact si-au facut loc in galantarele multor magazine (TS)