Autoritatile din domeniu mai spun ca nu au primit vreo sesizare legata de posibila prezenta a laptelui praf in compozitia branzeturilor, dar si asa s-au efectuat mai multe actiuni de verificare si analiza de laborator. Chiar daca nu au existat suspiciuni cu privire la prezenta laptelui praf in compozitia produselor lactate de pe piata locala, seful DSVSA Gorj a decis efectuarea a numeroase controale. Potrivit lui Iliuta, citat de publicatia locala Domino-Gorj, tot laptele care ajunge la magazine si in pietele agroalimentare este natural 100%. In ultima saptamana, medicii veterinari de la DSVSA Gorj au efectuat mai multe actiuni de verificare a fabricilor de procesare a laptelui, a magazinelor si la exploatatiile din judet. La nivelul judetului Gorj dispunem de 75 de centre de colectare si prelucrare a laptelui din gospodariile cetatenilor, ma refer la ferme de bovine, ferme de ovine. Avem o singura ferma mare, cu peste 100 de capete de bovine; are autorizatie sanitar veterinara, are sala de muls automata. La nivelul judetului, aceste 75 de centre de colectare proceseaza intre 10 si 100 de kilograme de produse lactate, precum branza, saptamanal. Se produce cas proaspat, sarat, branza dulce, telemea, urda si asa mai departe. 50% dintre exploatatii produc si pun pe piata branza amestec vaca oaie, 30% din exploatatiile din judet au branza numai din lapte de oaie. Avem sapte dozatoare automate, amplasate in pietele din Targu-Jiu si din ale localitati. Nu am avut neconformitati, nu au fost reclamatii sau sesizari primite. Tot ce intra pe piata este natural, fara lapte praf. Controalele vor continua, a spus Ion Iliuta, seful DSV Gorj. (TS)