Gama culturilor de bacterii acide propionice, o adevarata imbunatatire a culturilor standard, confera branzei un aspect deosebit reliefand proprietatile senzoriale ale produsului. Gama culturilor bacteriene a fost imbogatita cu o noua cultura: CHOOZIT Eyes 2. Noua cultura beneficiaza de tehnologia folosita anterior la CHOOZIT Eyes 1 si se adreseaza producatorilor de branza (semi)tare. CHOOZIT Eyes 2 este disponibila in pachete mici, congelata, pentru a face posibila folosirea in toate unitatile procesatoare, indiferent de dimensiunea acestora. Cultura a fost compusa pentru a ajuta producatorii de branza semi-tare si tare in diferentierea produselor (printr-o aroma intensa si bogata) si pentru a castiga/mentine loialitatea consumatorilor. Produsul ajuta totodata la imbunatatirea eficientei si flexibilitatii industriale, datorita formarii rapide a ochiurilor, perioadei scurte de maturare si sustenabilitatii pentru o varietate de tipuri de branza, cu diferite arome. Prelucrarea prin presare Rezultatul proiectului de cercetare al DuPont are drept scop ameliorarea producerii branzei. Branza Emmental sau Maasdam se numara, prin cosistenta, printre cele mai dificil procesabile din aceasta categorie, prezentarea (chiar si cu ochiuri dispersate) fiind importanta, alaturi de cerintele functionale, financiare si senzoriale. Consumatorii relationeza ochiurile perfecte din branza cu calitatea si gustul acesteia. Pentru producatori, acestea implica maiestrie si o manevrare corecta a branzei dulci, prin control bacteriologic si un proces de incalzire precis. CHOOZIT Eyes este parte a portofoliului extensiv de culturi de branza din linia de ingrediente ale DuPont Danisco.