Fluxul de procesare a cărnii, dintr-o fabrică, presupune multe operațiuni și, prin urmare, mai multe utilaje. Iată în această ediție câteva sugestii pe care vi le prezentăm cu titlu strict informativ.
Mixere
Mixerele furnizate de Selo sunt potrivite pentru carne și alte produse din industria alimentară. Aceste mixere amestecă produsele rapid și intens, fără a deteriora produsul în proces. Dacă se dorește, mixerele pot fi echipate cu funcții de gătit, vid și/sau răcire.
Mixerele au o configurație variabilă, ceea ce înseamnă că produsele pot fi amestecate într-un singur produs omogen, dar și separat, menținând în același timp bucăți grosiere. Oferind o gamă de mixere diferite, al căror conținut variază între 30 și 6.000 de litri, Selo are întotdeauna o soluție potrivită.
Beneficiile mixerelor Selo:
-Sistemele de amestecare au un dispozitiv de dozare precis; acesta determină exact aportul diferitelor ingrediente
-Design igienic compact
-Sunt posibile diferite echipări de amestecare:
-Mixere de panglică
-Mixere cu palete
-Mixere cu panglică
-Mixere cu șurub
Sistemele de amestecare au fost proiectate eficient și necesită mai puțină muncă. Acest lucru va duce la o scădere a costurilor de producție, în timp ce mixerele pot gestiona cantități mari de amestec în același timp.
Cuttere/Freze de carne
Mașinile de tăiat cu cuvă sunt mașini de tăiat pentru produse crude din carne. Produsele din carne sunt tăiate cu mașina, astfel încât acestea devin mai mici, pentru prelucrare ulterioară. Frezele sunt adesea folosite la producerea amestecului de cârnați pentru cârnați. Amestecul are o structură fină, datorită tăierii, fiind la fel de neted, fără piese dure.
Frezele au dimensiuni diferite:
Freze de bol: 120, 160, 200, 325, 550, 750 și 1200 litri conținut
Freze de vid: 120, 200, 325, 500, 600, 750 și 1.000 litri conținut
Freze de gătit: 120, 200, 325, 500, 600, 750 și 1.000 litri conținut
Cuttere de vid/gătit: 120, 200, 325, 500, 600, 750 și 1.000 litri conținut
Cuttere de mezeluri crude: Bi-Cut K552
Avantaje:
• Cadru solid din oțel inoxidabil, sudură fără cordon, design foarte igienic și ușor de curățat
• Construcție solidă, proiectată pentru producție în condiții extreme
• Toate echipamentele sunt amplasate în exteriorul aparatului, iar capacul este transparent. Acest lucru asigură producătorului posibilitatea de a urmări foarte atent produsul
• Ecran de operare digital mare, pentru control optim al mașinii
• Măsurători exacte de temperatură în câteva secunde, datorită senzorului de temperatură și a răzuitorului implementat în capacul tăietorului
Sistem de emulsifiere
Sistemul unic de tăiere Konti-Cutter este format din orificii și plăci de tăiere, aproape unul de altul, dar fără contact real. Prin urmare, Konti-Cutter are avantaje semnificative, în comparație cu un emulgator conservator, cu plăci și cuțite. Produsul este redus ca dimensiune, prin aspirarea acestuia prin găuri și tăieturi.
Plăcile cu orificii sunt fixae, în timp ce plăcile de tăiere se rotesc. Gradul de reducere este determinat de numărul și dimensiunea orificiile din plăcile de tăiere. În funcție de produsul pe care doriți să îl produceți, există combinații nesfârșite de ocupare a plăcilor și numărul de rotații ale plăcilor de tăiat.
Avantajele:
• Este posibilă combinarea produselor fine emulsionante cu bucăți mai grosiere
• Atașare și deconectare simplă a frezelor, datorită construcției verticale
• Schimbarea setului de tăiere se realizează fără activități de reglare
• Plăcile de găurire și de tăiere sunt apropiate între ele, fără contact real, ceea ce elimină posibilitatea fragmentelor de metal în produsul final
• Uzură redusă; durata totală de viață este de până la 12.000 de tone
• Costuri mai mici de energie, datorită reglării rotorului
• Nu există gust de ars în produs
• Temperatura este reglabilă în timpul procesului
Emulgator vertical
Emulsificatorii verticali sunt adecvați pentru tăierea și emulsionarea fină a cărnii (de asemenea, a hranei pentru animale de companie), și a cârnaților. Un emulgator este o mașină de tăiat carne care este capabilă să taie o cantitate mare de carne la viteză mare. Emulgatorii sunt disponibili în diferite modele.
Emulgatorii verticali se disting pe piață prin intermediul plăcilor: Cuțitele de carne se bazează pe plăci cu orificii (fixe și rotative), în loc de lame și plăci. În afară de emulsionarea tipurilor de produse foarte fine, este posibilă și producerea de produse fine cu bucăți grosiere într-o singură etapă. Frezele pot fi atașate și deconectate cu ușurință și aproape nu suferă uzură, ceea ce duce la o durată lungă de viață și garantează o calitate consecventă a produsului.
Beneficiile:
• Instalare simplă și înlocuirea lejeră a setului de tăiere
• Rata de uzură scăzută
• Calitate consecventă a produsului
• Este posibilă combinarea produselor fine emulsionante cu bucăți grosiere
(Sursa: www.selo.com) (Foto: Freepik)