210

Echipamente destinate procesarii smantanii

autor

MeetMilk.ro

distribuie

In procesul de fabricare a smantanii, etapele de separare si omogenizare sunt de o deosebita importanta. In functie de tehnologia utilizata, dar si de utilajele existente pe fluxul tehnologic, produsul final se va incadra, sau nu, in parametri de calitate stabiliti. Va prezentam cateva solutii tehnologice oferite de compania israeliana MGT, nutrind speranta ca acestea pot insemna o alternativa pentru cei care doresc sa isi doteze noi spatii de productie sau sa se retehnologizeze.

Separatoare de smantanaSeparatoarele de smantana produse de MGT sunt caracterizate de o mare fiabilitate, costuri reduse in exploatare si eficienta sporita. Solutiile tehnologice propuse pot raspunde standardelor de grasimi in lapte care se pot incadra intre 1 si 3%, destinat branzeturilor degresate. Prin reglarea parametrilor functionali, separatoarele MGT pot acoperi standardele de grasimi ale branzeturilor de 5, 9, 12 si 15%, a smantanii si a inghetatei. Semifabricatul obtinut poate fi introdus in fabricarea propriu-zisa a smantanii, a untului, a lactatelor fermentate sau frisca. Separatoarele sunt conectate la sistemele de pasteurizare la temperatura de separare (400-600 grade C). Echipamentele pot fi deschise (pentru lapte, smantana, cu flux de gravitatie), inchise (lapte, smantana, cu flux de forta) si descarcare automata, curatarea fiind efectuata in sistem CIP. Date tehnice: Echipamentele sunt livrate cu vas cu disc conic, pompa centrifugala de forta, motor electric, gear-drive, prize pentru lapte degresat si smantana, valve, conducte de trecere si valve. Consumul electric este de 220 V, 380 V, curent trifazic de 50 Hz si 60 Hz, la o putere de 1,5 kw-15 kw. Prin utilizarea acestor tipuri de separatoare se imbunatateste controlul de grasime in toate produsele lactate si, in special, in produsele cremoase. MGT livreaza urmatoarele tipuri de separatoare: L/H 300 Open L/H 500 Close L/H 1000 Close L/H 2000 cu descarcare automata L/H 3000 cu descarcare automata L/H 5000 cu descarcare automata (Sursa: www.mgt.co.il) OmogenizatoareUtilizate conform specificatiilor tehnice, omogenizatoarele MGT contribuie la marirea termenului de valabilitate a produsului, prin cresterea coerentei, avand in vedere gradul uniform al dispersiei particulelor de grasime. Tratamentul mecanic al particulelor de grasime se realizeaza la temperatura de omogenizare care este cuprinsa intre 600 si 800 grade C. Produsul rezultat poate fi smantana, dar si frisca sau cremele de branzeturi tartinabile. Atat numarul etapelor de omogenizare (una sau doua), cat si presiunea de lucru pot fi reglate in functie de specificatiile fiecarui produs in parte. Curatarea se efectueaza prin metoda CIP. Totalitatea pieselor care vin in contact cu produsul alimentar este din otel inoxidabil AISI 316, echipamentele fiind prevazute cu: grup de pompare cu pistoane 2/3, camera de omogenizare, motor electric cu mai multe viteze, supape pneumatice, panou de control digital. Controlerul de frecventa este optional, in functie de capacitatea de omogenizare. Presiunea de omogenizare este de 80-250 Bari, iar consumul electric este de 22 V, 380 V trifazic, frecventa de 50, 60 Hz, iar puterea, de la 4, la 50 Kw. Utilajele MGT sunt livrate in urmatoarele tipo-dimensiuni: LHH 300 LHH 500 LHH 1000 LHH 2000 LHH 3000 (Sursa: www.mgt.co.il)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2