Tehnologii

301

EFSA a inițiat campania „Safe2Eat” 2024

autor

MeetMilk.ro

distribuie

De la „EUChooseSafeFood” la „Safe2Eat”: EFSA și partenerii săi din statele membre ale UE revin cu un angajament reînnoit și o participare extinsă în întreaga Europă, permițând consumatorilor să facă alegeri alimentare cu încredere, informează instituția europeană care reglementează siguranța alimentelor din Uniunea Europeană.

Un angajament înnoit

Pe baza succesului din ultimii trei ani, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și partenerii săi din statele membre UE au lansat campania 2024 Safe2Eat.

Cunoscută anterior sub numele de #EUChooseSafeFood, campania revine rebranșată și cu un angajament reînnoit de a promova conștientizarea siguranței alimentare în rândul cetățenilor europeni.

Anul acesta, campania își extinde acoperirea, 17 țări unindu-și forțele pentru a ajuta consumatorii să ia decizii informate cu privire la alegerile lor alimentare. Țările participante pentru 2024 includ România, Cehia, Ungaria, Grecia, Estonia, Croația, Italia, Letonia, Cipru, Slovenia, Spania, Luxemburg, Slovacia, Austria, Polonia, Portugalia și Macedonia de Nord.

Împuternicirea consumatorilor să facă alegeri cu încredere

Cercetările efectuate de EFSA în colaborare cu IPSOS în 2023 au arătat că aproape 70% dintre europeni își exprimă interesul pentru siguranța alimentară. Cu toate acestea, aproximativ 60% consideră că informațiile despre siguranța alimentară sunt prea tehnice și dificil de înțeles.

Ca răspuns, această nouă ediție își propune să comunice știința din spatele mâncării noastre într-un mod clar, precis, dar liniștitor și ușor de înțeles. Obiectivul este de a permite cetățenilor să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la consumul lor alimentar, asigurând siguranța și sănătatea în alegerile lor zilnice.

Sub bannerul #Safe2EatEU, campania continuă să se concentreze pe educarea cetățenilor cu privire la diferite aspecte ale siguranței alimentare. Acestea includ bolile transmise prin alimente, tehnicile adecvate de manipulare a alimentelor, importanța citirii etichetelor alimentelor și promovarea practicilor de reducere a risipei alimentare.

Campania subliniază, de asemenea, importanța unei diete echilibrate, siguranța suplimentelor alimentare și necesitatea de a dovedi științific mențiunile de sănătate pe produsele alimentare. În plus, urmărește să crească gradul de conștientizare cu privire la siguranța aditivilor alimentari și a alimentelor noi și prezența alergenilor alimentari.

„În toată Europa, consumatorii aleg în fiecare zi ce să cumpere și ce să mănânce, cântărind factori precum costul, gustul, sustenabilitatea și originea alimentelor. Datorită standardelor ridicate de siguranță alimentară susținute de UE, consumatorii pot avea încredere că orice decid să cumpere și să consume, este sigur să mănânce.

Campania #Safe2EatEU își propune tocmai să facă legătura între știința siguranței alimentare și alimentele de care ne bucurăm, permițând oamenilor să facă alegeri informate cu încredere”, a declarat directorul executiv al EFSA, Bernhard Url. (Foto: Dreamstime) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2