Ferma

395

EFSA face noi recomandări pentru bunăstarea puilor de carne și a găinilor ouătoare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Pentru a îmbunătăți bunăstarea puilor de carne de crescătorie și a găinilor ouătoare, oamenii de știință de la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) au făcut diverse recomandări și au publicat 2 avize științifice.

Avizul științific privind îmbunătățirea bunăstării găinilor ouătoare și celălalt privind îmbunătățirea bunăstării puiilor de carne de crescătorie au fost publicate și includ sfaturi privind spațiul, densitatea animalelor, iluminat, praf, zgomot, așternut și structuri precum platforme înalte.

„Experții au evaluat sistemele de creștere utilizate în Uniunea Europeană pentru puii de carne și găinile ouătoare și au identificat pericolele la care sunt expuse păsările și consecințele asociate pentru bunăstarea lor”, a spus EFSA.

Pe baza răspunsurilor animalelor, ei au descris modalități de a evalua bunăstarea păsărilor și, în plus, au propus modalități de a preveni sau a atenua consecințele negative asupra bunăstării pe care le-au identificat.

„Cele două evaluări acoperă întregul ciclu de producție, de la reproducere și creșterea păsărilor tinere până la creșterea puilor de carne și a găinilor ouătoare”, a menționat EFSA, adăugând: „Oamenii noștri de știință au abordat, de asemenea, întrebări specifice care au fost prezentate de Inițiativa cetățenească europeană „Încheierea epocii cuștilor”. .”

Comisia Europeană a solicitat aceste avize științifice în cadrul strategiei sale Farm to Fork (F2F) și spun că acestea oferă o bază științifică pentru a sprijini revizuirea în curs a legislației Uniunii Europene privind bunăstarea animalelor.

Potrivit EFSA, o propunere legislativă a Comisiei Europene este așteptată în a doua jumătate a anului 2023.

EFSA raportează că pe 28 martie va avea loc un eveniment public online pentru a prezenta rezultatele celor două avize științifice ale sale privind puii de carne și găinile ouătoare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2