472
După cum transmite Reuters, brânza Emmentaler nu poate fi înregistrată în Uniunea Europeană, deoarece publicul german o vede mai degrabă ca pe un tip de brânză decât ca origine geografică, a declarat miercuri a doua instanță europeană.
Brânza elvețiană galbenă, recunoscută după orificiile mari, este a doua brânză tare cea mai produsă și exportată din Elveția.
Asociația Emmentaler Elveția, care a înregistrat cuvântul EMMENTALER la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI), s-a luptat în fața Tribunalului după ce Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) a respins cererea sa de înregistrare a recunoașterii OMPI.
În urma procesului care a durat mai mulți ani, Curtea din Luxemburg a susținut Oficiul de brevete al UE.
„Întrucât marca solicitată descrie un tip de brânză pentru publicul german relevant și nu este percepută ca o indicație a originii geografice a acestei brânzeturi, Tribunalul concluzionează că aceasta nu beneficiază de protecție ca marcă colectivă”, a spus Curtea.