Repere

205

Etichetarea de origine, dezbătută la Meat & Milk 2015

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Etichetarea de origine a cărnii și, mai ales, a produselor din carne, va fi pusă în dezbatere în ziua de 3 iunie, în workshop-ul CARNE-Procesatori, la EXPO-conferința Meat & Milk 2015. După cum am anunțat anterior evenimentul se va desfășura în zilele de 3 și 4 iunie, la Hotel Alpin din Poiana Brașov.

  Tema va fi analizată sub titlul ”Etichetarea de origine, esecul unei politici la nivel european”, în cadrul dezbaterii care va avea loc în intervalul orar 13:15-14:00. Dupa cum se cunoaște, la nivelul Uniunii Europene au fost adoptate noi reglementări privind etichetarea de origine a produselor din carne. Anterior acestui moment, la nivel extern, atât actorii industriei autohtone, cât și reprezentanții României în cadrul Parlamentului European au avut câteva acțiuni menite să protejeze interesele companiilor românești. Din păcate, lipsa de coordonare a acțiunilor a condus la un eșec.   În ce măsură vor fi afectate afacerile procesatorilor de carne din România, care vor fi costurile adoptării noii legislații și în ce măsură vor fi afectate vânzările de produse din carne, toate acestea întrebări vor face obiectul dezbaterii la care vor participa, ca speakeri, domnii: Radu Timiș-Președinte al Asociației Române a Cărnii, Gabriel Ecobici-ANSVSA și Cristian Popa-Specialist în Etichetare.  Participanții la dezbatere vor fi invitați să intervină cu întrebări, să își exprime opiniile și să intre în dialog cu speackerii, dezbaterea având un caracter interactiv.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2