Repere

378

EuroCommerce: Îngrijorări serioase” cu privire la regulamentul propus de UE privind întârzierea plăților

autor

MeetMilk.ro

distribuie

EuroCommerce, asociația europeană care reprezintă comercianții cu amănuntul și angrosistii, și-a exprimat îngrijorarea serioasă cu privire la proiectul de regulament european privind întârzierea plăților, spunând că impactul acestuia va fi disproporționat și dramatic, dacă propunerea nu va fi reconsiderată.

Limitare prea drastică

Președintele EuroCommerce, Juan Manuel Morales, a explicat: „Propunerea Comisiei depășește cu mult abordarea întârzierii plăților prin limitarea drastică a termenelor de plată.

„Acest lucru va reduce flexibilitatea și capacitatea retailului și angro de a investi și va crea un decalaj financiar de până la 150 de miliarde de euro. Va fi o problemă imensă pentru companiile mari. Dar și mai rău, va afecta milioanele de IMM-uri care contribuie la dezvoltarea noastră locală. comunitățile."

Proiectul de regulament, introdus de Comisia Europeană luna trecută, reprezintă o restricție absolută a libertății de a negocia termene de plată peste 30 de zile, a menționat EuroCommerce.

Acesta a adăugat că nicio țară din UE nu are reguli atât de drastice, iar țările cu cerințe mai stricte, cum ar fi Țările de Jos, au o anumită formă de derogare sau flexibilitate.

„Reexaminați propunerea”

Directorul general al EuroCommerce, Christel Delberghe, a adăugat: „Având în vedere amprenta sectorului nostru, impactul acestuia depășește cu mult comerțul cu amănuntul și cu ridicata, afectând reziliența economică a Europei, prețurile și opțiunile de consum, precum și concurența loială cu intermediarii online din afara UE.

„Solicităm instituțiilor UE să nu grăbească acest lucru și să reconsidere serios propunerea pentru a ne asigura că putem aborda întârzierea plăților fără a interfera cu libertatea de a negocia condițiile de plată”.

De regulament vor beneficia masiv furnizorii mari, dintre care mulți sunt jucători globali stabiliți în afara UE, potrivit EuroCommerce.

Eliminarea negocierii condițiilor de plată va ridica provocări suplimentare pentru IMM-urile europene, va limita ceea ce acestea pot oferi consumatorilor și va împiedica deschiderea de noi căi de afaceri sau magazine.

Prevederea de a negocia termenii de plată permite distribuitorilor să înceapă să vândă înainte de a plăti furnizorii.

Acest lucru îi ajută pe comercianții cu amănuntul să se aprovizioneze cu produse populare și alternative pentru a oferi clienților o gamă diversă la prețuri accesibile.

De asemenea, permite angrosilor să-și sprijine clienții de afaceri, oferind credit și flexibilitate pentru operarea afacerilor lor.

Comerț cu amănuntul și cu ridicata în Europa

Sectorul comerțului cu amănuntul și cu ridicata reprezintă una din cinci întreprinderi și una din patru IMM-uri din Europa, ceea ce îl face cel mai mare angajator privat de pe continent și un contributor major pentru comunitățile locale.

EuroCommerce a adăugat că regulamentul va avea un impact și asupra capacității IMM-urilor și a marilor companii de a investi în sustenabilitate, tranziția digitală și a competențelor din sector, despre care McKinsey estimează că este de ordinul a 600 de miliarde de euro până în 2030.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2