206

Europenii vor sa cunoasca provenienta materiei prime a alimentelor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Provenienta produselor alimentare este unul dintre criteriile pe care consumatorii le folosesc cand cumpara alimente, acesta fiind rezultatul unui studiu privind etichetarea produselor in ceea ce priveste provenienta, studiu prezentat astazi in Bruxelles de Organizatia Europeana a Consumatorilor (BEUC), arata un comunicat trimis de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APCR).

Studiul s-a desfasurat in Suedia, Franta, Polonia si Austria si a avut ca scop obtinerea unor informatii privind parerea consumatorilor asupra etichetarii tarii de origine a produselor alimentare. De asemenea rezultatele studiului arata ca majoritatea cumparatorilor doresc sa cunoasca tara de origine a alimentelor, doar 10% dintre acestia au indicat ca ar prefera sau ar fi multumiti doar cu indicarea "EU" sau "non - EU" a alimentelor. Monique Goyens, Director General al BEUC, a comentat: "In 2013, Uniunea Europeana va decide asupra regulilor cruciale in etichetarea originii produselor. Studiul nostru arata in mod clar ca aceasta informatie cantareste foarte mult atunci cand consumatorii cumpara alimente. Etichetarea originii pe intelesul tuturor si usor de gasit va trebui sa fie criteriul esential urmarit de legiuitor". Cu aceasta ocazie Costel Stanciu, presedinte al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania, a adaugat: "Tara de origine a alimentelor este o indicatie considerata importanta si de consumatorii din Romania atunci cand cumpara un aliment. Nu este greu sa ne amintim haosul creat in perioadele bolii vacii nebune, a gripei aviare sau a gripei porcine cand consumatorii au preferat sa nu mai cumpere carne sau produse procesate din carne pentru ca nu aveau certitudinea originii alimentelor existente pe piata".

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2