Repere

780

Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2023 s-a bucurat de un succes binemeritat

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În zilele de 29 și 30 mai, sub titlul ”Sectoarele de Carne și Lapte ale României-Succes, Prudență sau Dezastru”, s-a desfășurat cea de-a XII-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk.

La eveniment a participat elita celor două industrii, investitori, companii de procesare a cărnii și a laptelui, fermieri, furnizori de tehnologii și echipamente, furnizori de sisteme informatice și de soft-ware, reprezentanți ai marelui retail, case de avocatură etc.

De la lucrări nu au lipsit principalele asociații profesionale din domeniu: Romalimenta, ARC, April, AMRCR, FCBR, APAR, Holstein.ro, APCPR, Bovicoop, dar nici reprezentanți ai Universității din Brașov, inclusiv studenți ai Facultății de Alimentație și Turism.

Totodată, instituții precum MADR, ANSVSA, ANPC, APIA și Consiliul Concurenței și-au trimis reprezentanții pentru a aduce participanților cele mai noi informații din domeniu.

Ziua întâi

Prima zi a fost rezervată prezentărilor de companii, după cum urmează:

Cris-Tim Family Holding-Partener Platinum: Sustenabilitatea Industriei Cărnii din România în contextul noilor provocări globle; Speaker: Radu TIMIȘ-Manager General

Testo România-Partener Gold: Soluții profesionale de măsurare pentru reducerea costurilor și asigurarea siguranței alimentare; Speaker: Horațiu BAȘA-Manager General

Senior Sofware Agency-Partener Silver: Trasabilitate completă în producție cu soluții software integrate-Studiu de caz Binal Mob, producătorul brandului Torockoi; Speaker: Lori HAIDUCESCU-Director de Operațiuni

GXO Logistic: Cum poate logistica să ofere soluții pentru a răspunde provocărilor din Industria Alimentară; Speaker: Victor Ghiurea-Business Development Director; Răzvan Grebeșiț-Business Development Manager.

CMC Grup Risk Advisor: Risk management vs Risk în management! ; Speaker: Marius MAIER-General Manager

Ecoaktiv Agro-Partener Gold: Ecoaktiv Professional - O solutie eficienta si naturala in reducerea gazelor cu efect de sera, beneficii in productie si sanatatea animalelor.” Speaker: Alina HARABAGIU-Regional Sales Manager

Inaq Consulting-Partener Gold; Principalele modificări ale cerințelor noului standard IFS Food Versiunea 8;Speaker: Ionuț NACHE-Manager General

Frigotehnica SA: Soluții moderne de frig pentru Industria Alimentară; Speaker: Răzvan VOICU-Refrigeration Project Manager

Linde Gaz: Congelarea rapidă a alimentelor Ready to Cook/Ready to Eat; Speaker: Richard MOLNAR-Manager Aplicații Tehnice

Carrefour - Partener Retail: Parteneriate sustenabile locale: soluții WIN-WIN-WIN pentru clienți, pentru producători & retailer; Speaker: Radu GHERMAN: Director Achiziții Produse Proaspete.

În secțiunea Movie Meat.Milk au fost proiectate clipurile publicitare ale firmelor: Baroncini, Agricola SA, Angst.Ro, Biotrend Plus, Comagrimpex B&B, CSB Systems, Profi România și Debitron Termo.

După-amiaza zilei de 29 mai a prilejuit desfășurarea a trei momente de o intensitate maximă. Primul a fost reprezentat de dezbaterea Lapte Fermieri/Procesatori, care a avut titlul ”Cât de eficientă este Legea Laptelui pentru consumatori, procesatori și fermieri?” și la care au luat cuvântul Paul ANGHEL-Director General ANPC, Dorin COJOCARU-Președinte APRIL, Petru BORDEAN-Președinte FCBR, Ionuț LUPU-Director Executiv Holstein.ro.

A doua dezbatere a zilei a fost cea dedicată sectorului cărnii Fermieri/Procesatori, care s-a derulat sub genericul ”Cum putem transforma criza în oportunitate?”, și care i-a avut ca protagoniști pe doamna Dana TĂNASE-Director Executiv ARC, și pe domnii Sorin MINEA-Președinte Romalimenta, Ioan LADOȘI-Președinte APCPR, Adrian BALABAN-Președinte AMVPCS.

Ultima dezbatere a zilei s-a derulat în cadrul secțiunii Forum Retail. Sub acest auspiciu și sub titlul ”Strategii de promovare și de reducere a prețurilor la raft”, domnii George BĂDESCU-Director Executiv AMRCR, Ștefan PĂDURE-Președinte APAR și Valter ENACHE-Profesor Universitatea Brașov, au analizat ultimele tendințe ale pieței.

Gala Premiilor de Excelență Meat.Milk

Seara zilei de 29 mai a fost marcată de Gala Premiilor Meat.Milk. În cadrul festivității s-au acordat următoarele premii de excelență:

Companiei SENIOR SOFTWARE SRL, pentru excelența în afaceri, precum și pentru calitatea de excepție a programelor de analiză a proceselor de companie și de monitorizare a trasabilității produselor alimentare.

Companiei ARTESANA SRL, pentru înaltul standard de calitate în activitatea de procesare a laptelui, a calității produselor lactate și a alinierii companiei la politicile de sustenabilitate.

Companiei INAQ CONSULTING SRL pentru excelența în activitatea de consultanță și pentru implementarea celor mai avansate standarde de proces și calitate.

Companiei GXO LOGISTICS Inc., pentru excelența în furnizarea și asigurarea soluțiilor de gestionare și optimizare a lanțurilor de aprovizionare în funcție de necesitățile fiecărui beneficiar.

Ziua a doua

A doua zi a evenimentului, 30 mai, a fost rezervată întâlnirii participanților cu reprezentanții autorităților care, după ce au susținut comunicările în care au informat audiența despre cele mai noi acțiuni din domeniile vizate, au intrat în dialog, răspunzând întrebărilor.

Astfel, au luat cuvântul domnii: Aurel Simion-Secretar de Stat în MADR, Ioan Oleleu-Vicepreședinte ANSVSA, Paul Kemen-Director General Adj. și Laslo Gyerko-Consilier specializat pe probleme de Industrie Alimentară din partea Consiliului Concurenței.

Ulterior, reprezentanții autorităților au participat la Turul Oficial al standurilor organizate în secțiunea Expo, fiind vizitate standurile următoarelor expozanți: Scale Expert, Comagrimpex B&B, Hanna Instruments, Testo, Aqua D&P, Facility Distrib, Cris-Tim, Mirdatod, Elopak, Fotometric Instruments, Biotrend Plus, Trepko, Ecoaktiv Agro, Indal, Five Continents și Artesana.

Gazdele fiecărui stand au informat oficialii prezenți despre produsele și serviciile companiilor pe care le reprezintă, cât și despre activitatea acestora.

Ultimpul punct din programul conferinței l-a reprezentat Masa Rotundă în care s-a analizat dacă Este necesară o revizuire a legislației în domeniul Industriei Alimentare?”. Sub acest titlu au luat cuvântul: doamna Iasmina BLIDAR-Director Executiv Bovicoop, Dorin COJOCARU-Președinte APRIL, Aurel SIMION-Secretar de Stat MADR și Ioan OLELEU-Vicepreședinte ANSVSA.

Încă o ediție de mare succes

Și această a XII-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale a confirmat seriozitatea agenției infoGROUP, organizatoare a evenimentului care s-a dovedit a fi încă o dată de mare succes.

Estimând că numărul participanților s-a apropiat de recordul din anul 2019, de dinaintea crizei sanitare, să spunem că mulți dintre aceștia au afirmat că ediția 2023 a fost, dacă nu cea mai bună dintre toate cele douăsprezece, atunci, cu sigurnață, cea mai bună din ultimii cinci ani, prin tematica generală abordată, prin numărul mare de prezentări și comunicări, precum și, mai ales, prin calitatea de excepție a discuțiilor.

Subliniind parteneriatul pe care agenția infoGROUP și revista Meat.Milk îl au cu postul de televiziune Agro TV, care a transmis în direct, integral, lucrările evenimentului, să spunem și că în edițiile emisiunii cu același nume, în fiecare seară de vineri, în prime-time, de la ora 19, vom prezenta in extenso, în reluare, principalele momente ale Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2023.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2