204

Extractul de drojdie reduce sodiul din lactate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Lactate mai gustoase cu o cantitate mai mică de sodiu? Sigur că da, afirmă toți tehnologii. Dar, lactate mai gustoase, cu un conținut redus de sodiu, cu un preț de producție mai mic și fără probleme de etichetare? La această întrebare a răspuns o echipă de cercetători coordonată de Catharina Houdijk, la solicitarea companiei germane DSMIP Assets BV, care a finanțat tema de cercetare, prezentata succint de DiryReporter. Rezultatul s-a materializat prin inventarea unei noi metode de reducere a sodiului din produsele lactate, concomitent cu îmbunătățirea gustului, invenție care poartă numărul de brevet EP 2094096 A 1 și pe care v-o prezentăm în rezumat. Prezenta invenție se referă la un procedeu de obținere a unui produs lactat cu un conținut redus de sodiu, în care un extract de drojdie (care conține cel puțin 30% g / g 5′-ribonucleotide obținută pe bază de clorură de sodiu- substanță uscată liberă), se adaugă la o compoziție. De regulă, extractul de drojdie utilizat prezintă cantitatea totală de 5′-GMP, plus 5′-IMP, și este de cel puțin 15% g /g, clorură de sodiu de substanță uscată liberă. Pornind de aici, noua metodă poate fi deosebit de eficientă, deoarece, unele gusturi nedorite sunt mascate, iar percepția sării este îmbunătățită.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2